Τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων καταγγέλλει για ολιγωρία ένας δημότης με επιστολή του στο onlarissa.gr. Αφορμή τα κομμένα χόρτα από ιδιωτικό παρακείμενο οικόπεδο, που όμως δεν φαίνεται να τα μαζεύει κανείς.

Διαβάστε την καταγγελία: «Σε ένα οικόπεδο 150 τετραγωνικών μέτρων, εντός κατοικημένης περιοχής, ο γείτονας αποφασίζει πως μπορεί να ρίξει φυτοφάρμακο για να ξεράνει τα χόρτα. Δεν ενημερώνει κανέναν, κι όταν τα χόρτα ξεραίνονται, τα μαζεύει τσάτρα-πάτρα και τα παρατάει έξω από το οικόπεδο, αφού προηγουμένως έχει γεμίσει τις γειτονικές αυλές με τα αποτελέσματα του…κόπου του.

Όταν ο διαμαρτυρόμενος πολίτης απευθύνεται στον Δήμο, την πρώτη φορά του απαντούν “εντάξει, θα τα μαζέψουμε“ και τη δεύτερη (την επόμενη μέρα, όταν από τον αέρα έχουν γεμίσει αυλές, βεράντες και μπαλκόνια “θα τα μαζέψουμε όποτε βγει το πρόγραμμα” .

Μπορεί σήμερα, μπορεί αύριο, μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Αν φυσικά πιάσουν φωτιά, δε θα φταίει κανείς. Ούτε ο Δήμος, γιατί δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε, ούτε ο “πολιτισμένος” γείτονας, μια και τα χόρτα είναι έξω από το οικόπεδο του και φυσικά ούτε ο καταγγέλων. Μάλλον θα φταίει ο Χατζηπετρής. Για το φυτοφάρμακο δεν το συζητάμε, μας ψεκάζουν που μας ψεκάζουν, ας το απολαύσουμε κιόλας…

Κάπως έτσι τα πράγματα αγριεύουν και “δια ασήμαντην αφορμήν” γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος. Μήπως εκεί στον Δήμο να το δουν καλύτερα στο κομμάτι της επικοινωνίας με τους πολίτες; Τις περισσότερες φορές, η σύσταση είναι αρκετή για τη συμμόρφωση και η αποκατάσταση ηρεμεί τα πνεύματα. Η αδιαφορία και η απαξίωση από την άλλη μεριά κάνει τα μικρά μεγάλα. Ας μην μπερδεύουμε λοιπόν την ευγένεια με την αδυναμία, και την ευθύνη με τον ωχαδελφισμό. Δεν είναι δύσκολο, στην τελική, ξέρουμε όσοι δουλέψαμε στο Δημόσιο, ότι είναι απλώς η δουλειά μας. Ας την κάνουμε.»

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω