Εκδήλωση για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Νομαρχίας), στη Λάρισα, σήμερα, την Παρασκευή το πρωί.

“Θυμόμαστε και τιμούμε σήμερα τους πραγματικούς αγωνιστές του Πολυτεχνείου, αυτούς που αγωνίστηκαν με κίνδυνο της ζωής τους, χωρίς ιδιοτέλεια, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και υπέφεραν για ελευθερία και δημοκρατία” επισήμανε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Θανάσης Φουντάς.

“Η εξέγερση του Πολυτεχνείου γιορτάζεται φέτος υπό τη βαριά σκιά της πλημμυρισμένης και πληγωμένης Θεσσαλίας μας και του νομού Λάρισας” τόνισε από τη δική του μεριά ο γ.γ. του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Λάρισας κ. Γιάννης Γαλλιός και συμπλήρωσε: “Χάθηκαν άνθρωποι, χάθηκε βιός, κατέρρευσαν σπίτια, εγκαταλείφθηκαν χωριά και έμεινα άστεγοι, άνεργοι και άφραγκοι αρκετοί συμπολίτες μας”.

Από τη δική του μεριά ο κεντρικός ομηλιτής της εκδήλωσης και πρόεςδρος του Ν.Τ,. της ΑΔΕΔΥ κ. Μιχάλης Τζιατζιάς υπογράμμισε: “Τιμούμε σήμερα την 50η εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973. Η μέρα αυτή θα θυμίζει σε όλους μας πως για την λευτεριά χρειάζονται αγώνες”.

Επισήμανε ακόμη πως: “Στον αγώνα αυτό τα νιάτα της πατρίδας μας έδωσα το παρόν με επικεφαλής τους φοιτητές του Πολυτεχνείου και δίκαια καθιερώθηκε ως γιορτή της νεολαίας. Ένας από τους σκοπούς του σημερινού εορτασμού είναι να μην ξεχάσουμε τι έγινε σαν σήμερα”.

Από τη μεριά του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ της Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης τονίζει ότι: “Το μήνυμα για σημερινή μέρα είναι πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιούργησε μία κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και δεν το αξίζουμε. Οφείλουμε να επανέλθουμε στη συλλογική μνήμη και στη συλλογικότητα”.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ραφαέλα Παπαοικονόμου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω