«Το πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν είναι ποιο κόμμα θα έλθει δεύτερο ή τρίτο, αλλά το ποσοστό που θα λάβει η ΝΔ ώστε να μπορέσει σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας να εφαρμόσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα. Και αυτό σχετίζεται, κυρίως, με το πρόβλημα, της πιθανολογούμενης, σύμφωνα με τους δημοσκόπους, ευρείας αποχής. Η έλλειψη ενδιαφέροντος για τα ευρωπαϊκά πράγματα και η απουσία σοβαρής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι ωθούν αρκετούς συμπολίτες μας προς την μη συμμετοχή τους στις κάλπες της Κυριακής. Πρόκειται, όμως, για μια λανθασμένη προσέγγιση. Χωρίς ξεκάθαρη στήριξη στη ΝΔ, δυσχεραίνεται το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης. Επιπλέον, η αποχή των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων μπορεί να επιτρέψει την ανάδυση κομματικών συνδυασμών που είναι φορείς του λαϊκισμού, τον οποίο τόσο ακριβά πληρώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Γι’ αυτό για μια ακόμη φορά θα επαναλάβω, ότι την Κυριακή δεν πρέπει να λείψει κανείς από τη κρίσιμη ψηφοφορία». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την ομιλία του στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του για την προώθηση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.

Ενισχύσεις και έλεγχοι

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι παριστάμενοι έθεσαν στον κυβερνητικό βουλευτή μια σειρά από ζητήματα, όπως το ύψος της κατώτατης σύνταξης και των μισθών και ζήτησαν γενναιότερες αυξήσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κύμα ακρίβειας που δυσκολεύει την καθημερινότητά τους. Ιδιαίτερη μνεία έκαναν για τις τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα, τις τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και κυρίως για την φέτα και τις ελληνοποιήσεις, οι οποίες απομυζούν τον κόπο και τον ιδρώτα των κτηνοτρόφων, ζητώντας εντατικοποίηση των ελέγχων σε κάθε δυνατό επίπεδο.

Ακόμη, διαμαρτυρήθηκαν για αδικίες στις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τον περυσινό παγετό στους αμυγδαλεώνες της ευρύτερης περιοχής και ζήτησαν διορθωτικές ενέργειες και την επικαιροποίηση του Κανονισμού του Οργανισμού, αναφέροντας μεταξύ άλλων και την βελτίωση της ανταποδοτικότητας των ασφαλίστρων που πληρώνουν οι κτηνοτρόφοι.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω