Κάλυψη του 100% των οργανικών κενών των Δασκάλων κατηγορίας ΠΕ 70 και να γίνουν αυξημένοι διορισμοί για το 2024, ζητά ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου (e-wall.net) που φιλοξενεί επιστολή των Εκπαιδευτικών ΠΕ 70 η οποία «εκφράζει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των εκπαιδευτικών ΠΕ 70 για τους διορισμούς του 2024».

Σύμφωνα με την επιστολή «Η αδικία των διορισμών του έτους 2021,» είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν από την Πρωτοβάθμια 1069 θέσεις, με τους δασκάλους να χάνουν τις περισσότερες (666 θέσεις), ενώ  « ο αριθμός των διορισμών που πραγματοποιήθηκαν το 2023, αν και σημαντικός, δεν ήταν αρκετός για να καλύψει τις ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες.»

Επισημαίνονται «τα προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση των μαθητών, τις συνταξιοδοτήσεις, την ανάγκη για ειδικευμένο προσωπικό και την υποστήριξη καινοτόμων προγραμμάτων» και τονίζεται η «αναγκαιότητα για άμεση στελέχωση του ολοήμερου σχολείου και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών.»

Ζητείται η κάλυψη του 100% των οργανικών θέσεων καθώς και η πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για την αύξηση του αριθμού των διορισμών εκπαιδευτικών ΠΕ 70 για το 2024.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω