Να προχωρήσει άμεσα ο ΑΣΕΠ σε επανέλεγχο όλων των αιτήσεων εκπαιδευτικών προκειμένου να αποκατασταθεί η σωστή προϋπηρεσία τους, ζητά με δήλωσή του ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση: «Πριν λίγες ώρες δημοσιεύθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών της προκήρυξης 1 ΓΕ/2023, χωρίς όμως να έχει υπολογιστεί η ορθή προϋπηρεσία τους στα πλαίσια της προκήρυξης 1ΓΕ/2023, καθώς δεν αντλήθηκαν τα στοιχεία της ορθής και κατοχυρωμένης προϋπηρεσίας απευθείας από τον ΟΠΣΥΔ, όπου η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών είναι καταχωρημένη.

Έτσι λοιπόν, οι χιλιάδες των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό κατατάχθηκαν σε χαμηλή σειρά στον πίνακα κατάταξης, γεγονός που αποκλείει τις πιθανότητες διορισμού τους αλλά και μειώνει τις πιθανότητες να κληθούν ως αναπληρωτές.

Επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση η άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας για την επίλυση του προβλήματος αυτού, και ειδικότερα για τον επανέλεγχο όλων των αιτήσεων, την άντληση της ορθής και κατοχυρωμένης προϋπηρεσίας απευθείας από τον ΟΠΣΥΔ και την κοινοποίηση νέων, έγκυρων και αντικειμενικών οριστικών πινάκων κατάταξης.

Δεν νοείται να στερείται το δικαίωμα των εκπαιδευτικών στην νόμιμη εργασία και το αναφαίρετο δικαίωμα τους να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία, που τουλάχιστον πρέπει να εξασφαλίζει εγκυρότητα, αξιοκρατία και ασφάλεια δικαίου» καταλήγει ο Λαρισαίος Βουλευτής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω