Την έγκριση ολιγομελούς τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών Β΄Λυκείου στις Λ.Τ. Τσαριτσάνης, καθώς και την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ζητούν με ανακοίνωσή τους οι Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές (ΑΔΗΚ) Λάρισας, στην οποία κάνουν λόγο για «αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας».

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Η νέα σχολική χρονιά, 2024-2025 έχει ξεκινήσει και παρά τις χιλιάδες προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το ΥΠΑΙΘΑ, δυστυχώς υπάρχουν κενά σε πάρα πολλές σχολικές μονάδες κυρίως στις ειδικότητες ΠΕ05 και ΠΕ07 και σε μικρότερη κλίμακα στις υπόλοιπες ειδικότητες. Προφανώς ή δεν έχει γίνει ο σωστός υπολογισμός των κενών από την πλευρά της ΔΔΕ Λάρισας ή το Υπουργείο Παιδείας δεν κάλυψε με τις τοποθετήσεις όλα τα κενά.

Επειδή υπάρχουν μαθητές που σε συγκεκριμένα μαθήματα δεν έχουν κάνει ούτε μία ώρα μάθημα, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα στην πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού αναπληρωτών στις ειδικότητες που υπάρχουν τα κενά έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων που έχουν κενά. Είναι σε όλους γνωστό πόσα προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν μεταξύ μαθητών κατά την διάρκεια των κενών στην σχολική μονάδα.

Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που καλείται το ΥΠΑΙΘΑ να αντιμετωπίσει άμεσα είναι και η μη έγκριση της λειτουργίας κατά το τρέχον σχολικό έτος της λειτουργίας ολιγομελούς τμήματος ομάδας προσανατολισμού στο ιστορικό σχολείο, το Γυμνάσιο και Λ.Τ. Τσαριτσάνης, τη γνωστή Οικονόμειο Σχολή με ιστορία 100 και πλέον ετών, το οποίο ξαναζεί τα ίδια γεγονότα με εκείνα του 2011, όταν καταργήθηκε το Λύκειο .

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία, οι γονείς, οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί των λυκειακών τάξεων της Τσαριτσάνης καθώς, παρότι έχει ήδη ξεκινήσει η σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει εγκρίνει ακόμη το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου για το τρέχον σχολικό έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί, στο συγκεκριμένο τμήμα εγγράφηκαν τον Ιούνιο με την διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής δύο μαθητές και εφόσον εγκριθεί υπάρχει η πρόθεση να μετακινηθούν άλλοι δύο με αποτέλεσμα να έχει τελική δύναμη 4 μαθητών.

Παρόλα αυτά το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να εγκρίνει την λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγήσει τους μαθητές να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον και να μετακινηθούν σε σχολεία της Ελασσόνας , δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινότητα των μαθητών και στην οικογενειακή τους ζωή.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δει με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της λειτουργίας της κατεύθυνσης Ανθρωπιστικών σπουδών Β Λυκείου των Λ. Τ. Τσαριτσάνης ενός σχολείου που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Οικονόμος εξ Οικονόμων και με άμεση απόφαση του να εγκρίνει την κατ’ εξαίρεση λειτουργία του και λόγω της ιστορίας του.

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τους βουλευτές του Νομού να στηρίξουν και να βοηθήσουν, για να εγκριθεί η λειτουργία του τμήματος».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω