Την άμεση έγκριση λειτουργίας του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου της Οικονόμειου Σχολής Τσαριτσάνης, ζητά ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κόκκαλη: «Το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις Τσαριτσάνης στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο της Οικονομείου Σχολής η οποία λειτουργεί στην Τσαριτσάνη από το 1912 και αποτελεί συνέχεια των Εκπαιδευτηρίων της Τσαριτσάνης (1690). Αβεβαιότητα όμως υπάρχει για την πορεία του ιστορικού αυτού σχολείου, καθώς ενώ βρισκόμαστε σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το ΥΠΑΙΘΑ, το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου για το τρέχον σχολικό έτος.

Στο εν λόγω τμήμα, αρχικά τον Ιούνιο εγγράφηκαν με την διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής δύο μαθητές/τριες και σε περίπτωση έγκρισης του υπάρχει η πρόθεση να μετακινηθούν άλλοι/λες δύο με αποτέλεσμα να έχει τελικό αριθμό 4 μαθητών/τριών. Παρόλο που η Διεύθυνση του σχολείου, με σχετικό έγγραφο και δια μέσου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, έχει ενημερώσει εγκαίρως το ΥΠΑΙΘΑ για αυτή την αλλαγή, δυστυχώς το Υπουργείο , μέχρι και σήμερα, επιμένει σε άρνηση της έγκρισης.

Επιπλέον στις εγκαταστάσεις και υποδομές της Οικονόμειου Σχολής Τσαριτσάνης έχουν επενδυθεί αξιόλογα χρηματικά ποσά, είναι υψηλών προδιαγραφών και καλύπτουν πλήρως τις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Οποιαδήποτε απόφαση υποβάθμισης του σχολείου είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσει όχι μόνο στην απαξίωση του αλλά και στην πιθανή εγκατάλειψη του.

Επειδή η άρνηση της έγκρισης λειτουργίας του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου Τσαριτσάνης για το τρέχον σχολικό έτος, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και αγωνία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της τοπικής κοινωνίας.

Επειδή η απόφαση αυτή στερεί από τους μαθητές τη δυνατότητα αλλαγής κατεύθυνσης σπουδών στο εν λόγω σχολείο.

Επειδή οι υποδομές του σχολείου είναι άριστες, υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό διαθέσιμο και είναι άδικο να αναγκάζονται οι μαθητές να μετακινούνται καθημερινά με λεωφορείο για την κάλυψη των μόλις πέντε (5) επιπλέον ωρών του τμήματος.

Επειδή τα τμήματα στα «πολυδύναμα σχολεία» της Ελασσόνας είναι ήδη υπεράριθμα και τα ολιγομελή τμήματα συμβάλλουν στην παροχή ποιοτικότερου εκπαιδευτικού έργου.

Επειδή έχουν γίνει έγκαιρα όλες οι απαραίτητες προβλεπόμενες ενέργειες από την πλευρά της Διεύθυνσης του Σχολείου για την έγκριση του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου Τσαριτσάνης.

Επειδή η συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου με πληρότητα, αποτελεί μείζων ζήτημα και καθολική απαίτηση της μαθητικής, της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας

Επειδή οι επιπτώσεις από την κατάργηση του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου Τσαριτσάνης είναι σοβαρές για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός: Προτίθεται να προβεί άμεσα στην έγκριση λειτουργίας του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου Τσαριτσάνης για το τρέχον σχολικό έτος, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών στο εν λόγω σχολείο;»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω