Μόνον προβληματισμό εκπέμπει η αποτίμηση του 2022 και των πρώτων μηνών του 2023 στους εμπόρους της Λάρισας. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «δεν ήταν καλό για κανέναν από τους μικρομεσαίους εμπόρους στο 2022. Ήρθαμε μετά από τρεις διαδοχικές κρίσεις.

Ιδιαίτερη χρονιά όμως είναι και το 2023 γιατί έχουμε εκλογικές διαδικασίες που δεν τονώνουν το εμπόριο και την κατανάλωση».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρθηκε στα πάγια αιτήματα των μικρομεσαίων της αγοράς που είναι το αφορολόγητο, η κατάργηση του επιτηδεύματος, η συνέχιση των 120 δόσεων και για τις νέες οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία και σειρά φοροελαφρύνσεων.

Υπενθύμισε πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν καταργηθεί και ως εκ τούτου δε μπορεί να λειτουργήσει η αγορά την ερχόμενη Κυριακή, ενώ για την καλοκαιρινή περίοδο εκτίμησε πως η Λάρισα πλέον ως μητρόπολη της Θεσσαλίας πρέπει να μην έχει τόσα Σάββατα κλειστή την αγορά της.

Τέλος, για το open mall, είπε ότι θα είναι έτοιμο πιθανότατα μετά τις δημοτικές εκλογές του φθινοπώρου.

Δείτε τι δήλωσε:

Δείτε φωτογραφίες από τη Γενική Συνέλευση:

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας / Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω