Στη Λάρισα βρίσκεται σήμερα Τρίτη ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος θα είναι ομιλητής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Ταχυδρομείου. Ωστόσο βάσει του προγράμματός του προηγουμένως και ως πρώτη του στάση στην πόλη, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Εμποροβιοτεχνικό  Επιμελητήριο, όπου μίλησε σε εκδήλωση.

Επί τάπητος τέθηκαν θέματα όπως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την οικονομία, οι πλειστηριασμοί, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, η ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Ενεργειακών κοινοτήτων, των αγροτών κ.α.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Ένα πράγμα που ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι πόσο έχει συρρικνωθεί ο δημόσιος χώρος για διάλογο, για αντιπαράθεση. Δεν γίνεται μια σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της χώρας, την οικονομία και τον παραγωγικό ιστό. Όταν έχουμε μια κυβέρνηση που προσπαθεί να πει αν υπάρχει φόρος στα μερίσματα ή στις γονικές παροχές, θα διαλυθεί η μεσαία τάξη, καταλαβαίνετε πόσο μακριά είμαστε από έναν γόνιμο διάλογο. Εμείς είμαστε ανήσυχοι για την οικονομία.

Εμείς λέμε ότι πρέπει να γυρίσουμε σε μια ιδέα του αναπτυξιακού κράτους. Ενός κράτους που παρεμβαίνει που έχει άποψη, που μπορεί να βοηθάει τις επιχειρήσεις να κάνουν συγχωνεύσεις, αλλά με όρους: Δηλαδή, θα πάρετε επιδότηση αν κρατήσετε εργαζόμενους (κοινωνικός όρος), θα πάρετε επιδότηση αν κάνετε τεχνολογική ή πράσινη ανάπτυξη. Ένα αναπτυξιακό κράτος που θα χρησιμοποιήσει εργαλεία όπως την αναπτυξιακή τράπεζα που έχει ένα κομμάτι και για τον αγροτικό τομέα».

Δείτε βίντεο μέρος από όσα ανέλυσε ο κ. Τσακαλώτος:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω