Να υπάρξει άμεση πολιτική παρέμβαση για την εύρεση κατάλληλης δομής φιλοξενίας και φροντίδας για τα 5 αδέλφια που φιλοξενούνται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, ζητά ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς την Υπουργό κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, ως Αναφορά, σύμφωνα με την οποία, πέντε ανήλικα αδέλφια φιλοξενούνται προσωρινώς στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ύστερα από την κακοποίηση, που υφίσταντο από την θεία τους, η οποία ασκούσε την επιμέλεια του προσώπου τους, διότι οι γονείς των ανηλίκων βρίσκονται στην φυλακή.

Η εν λόγω υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια, για ακόμη μια φορά, το μείζον θέμα της έλλειψης δομής προσωρινής φιλοξενίας και φροντίδας ανηλίκων στην πόλη της Λάρισας, στην μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της κεντρικής Ελλάδος και της ελληνικής περιφέρειας, εξαιτίας της οποίας, τα ανήλικα υφίστανται μια άλλης μορφής κακοποίηση, αφού το περιβάλλον ενός νοσοκομείου είναι παντελώς ακατάλληλο για να φιλοξενήσει σωματικά και ψυχικά 5 ανήλικα παιδιά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω