Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την ενέργεια της Δημοτικής Αρχής στο οικόπεδο επί της οδού Τάκη Τσιόγκα, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Δημοτική αρχή της ΝΔ συνεχίζοντας την πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους της πόλης σήμερα το πρωί έστειλε μηχανήματα στο οικόπεδο επί της οδού Τάκη Τσιόγκα, χώρος που είναι γνωστό στην πόλη πως έχει παραχωρηθεί από παλιότερη δημοτική αρχή (Λαμπρούλη) για να ανεγερθεί το νέο κτίριο του ΕΚΝΛ και των σωματείων του. Με την παρέμβαση στελεχών της Διοίκησης τους ΕΚΝΛ και των Σωματείων οι εργασίες σταμάτησαν.

Απέναντι στην προοπτική ενός νέου σύγχρονου κτίριο που είναι αναγκαίο και για τις γενικότερες ανάγκες του λαού της πόλης η σημερινή Δημοτική Αρχή τώρα, έχοντας ως «συνεργό» του εγκλήματος την Διοίκηση της ΔΥΠΑ(πρώην ΟΑΕΔ) προσπαθεί να το «βάλει στο χέρι» προκειμένου να διαμορφώσει parking και να ανοίξει ουσιαστικά τον δρόμο στο μέλλον για την «επιχειρηματική» του αξιοποίηση.

Συνεχίζουν να επικαλούνται προκλητικά τις «ανάγκες των πολιτών» και το πρόβλημα στάθμευσης της Λάρισας όταν η δημοτική αρχή του κ. Μαμάκου , συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης στην υλοποίηση του ΣΒΑΚ (Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας), έχουν δημιουργήσει με ευθύνη τους μια ασφυκτική κατάσταση στο κέντρο της πόλης με την απώλεια χιλιάδων θέσεων στάθμευσης. Τώρα στριμωγμένοι από αυτή την πίεση ψάχνουν να βρουν λύσεις αρπάζοντας ξεδιάντροπα ακόμη και χώρους που έχουν δεσμευθεί για ουσιαστικές λαϊκές ανάγκες.

Το γεγονός πως η παραχώρηση από την ΔΥΠΑ έγινε για δύο χρόνια δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν για το δήθεν «προσωρινό» του εγχειρήματος. Προφανώς κανείς δεν πιστεύει πια πως σε δύο χρόνια το πρόβλημα της στάθμευσης στην πόλη θα λυθεί όταν οξύνεται παραπέρα από τις παραπάνω επιλογές της Δημοτικής Αρχής που συνεχίζει τις αναπλάσεις ολόκληρων δρόμων που έχουν σαν αποτέλεσμα την απώλεια και νέων θέσεων στάθμευσης. Επομένως της σημερινής παραχώρησης θα ακολουθήσει μια νέα και δια της διολισθήσεως θα μιλάμε για de facto αλλαγή της σκοπιμότητας χρήσης του οικοπέδου . Και στην πορεία θα «προκύψει» και η «ιδέα» για ποιο «αποτελεσματική αξιοποίηση» προς όφελος πιθανά κάποιου επιχειρηματία που θα του παραχωρηθεί η χρήση (ΣΔΙΤ )κλπ. Βάζοντας τελικά ταφόπλακα στην προοπτική ανέγερσης του νέου κτιρίου του ΕΚΝΛ.

Άλλωστε είναι πρόσφατη η πείρα από μια αντίστοιχη μεθόδευση με το οικόπεδο του πρώην ΙΚΑ(Ασκληπιού & Ηπείρου). «Ουδέν μονιμότερου εκ του προσωρινού» λοιπόν!

Θα ήταν επίσης αφελής όποιος πίστευε αυτά που λένε πως πρόκειται για «δωρεάν διευκόλυνση» προς του πολίτες. Πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα που μοιράζουν αφειδώς για να καθησυχάσουν τις αντιδράσεις του κόσμου! Αρκεί να κοιτάξει γύρω του και να δει τα εκατοντάδες παρκόμετρα που έχουν φυτεύσει στην πόλη προκειμένου για να ξεκινήσει την λειτουργία της η ελεγχόμενη στάθμευση απ΄όπου η σημερινή Δημοτική Αρχή προσδοκά να εισπράξει 1,5 εκ ευρώ από τις τσέπες των πολιτών! Είναι επίσης αποκαλυπτικό πως ακόμη το υπάρχον δημοτικό parking επί των οδών Τάκη Τσιόγκα-Ταγματάρχου Βελισσαρίου-Περσεφόνης (λίγο ποιο πάνω από το εν λόγω οικόπεδο) που σήμερα είναι δωρεάν η χρήση του έχει τοποθετηθεί ήδη παρκόμετρο! Σε κάθε περίπτωση δηλαδή το «χαράτσωμα» είναι βέβαιο όπως φάνηκε άλλωστε κι από ανάλογη απόφαση που πάρθηκε στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον χώρο στάθμευσης επί του παλιού κτηνιατρείου(επί της Καρδίτσης) όπου πλέον επιβάλλεται αντίτιμο για την στάθμευση.

Θέλοντας επίσης οι παράγοντες της Δημοτικής Αρχής να επιχειρηματολογήσουν για την επιλογή τους αφήνουν πονηρά να εννοείται πως «δύσκολα θα γίνει το νέο κτίριο του ΕΚΝΛ… ή μέχρι να γίνει »κλπ, επιδιώκοντας να οδηγήσουν στο συμπέρασμα… άρα ας το αξιοποιήσει η Δημοτική Αρχή για τις μπίζνες της για να μην μένει αναξιοποίητο! Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός πως με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά δεν έχει προχωρήσει η συγκεκριμένη ανέγερση ακριβώς γιατί οι ανάγκες των εργαζομένων και του λαού είναι τελευταία προτεραιότητά τους! Με το ίδιο κριτήριο πορεύεται και η Δημοτική Αρχή του κ.Μαμάκου γι΄αυτό και βιάζεται να υλοποιήσει τους δικούς της αντιλαϊκούς σχεδιασμούς αντίστοιχα!

Απαιτούμε ξανά να σταματήσει τώρα η προκλητική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για μετατροπή του οικοπέδου για το νέο κτίριο του ΕΚΝΛ σε πάρκινγκ και την εμπορευματική του αξιοποίηση! Να ανακληθεί εδώ και τώρα η κατάπτυστη απόφαση παραχώρησης του χώρου από την ΔΥΠΑ! Δεν τσιφλίκι τους αλλά περιουσία των εργαζομένων και του λαού της πόλης!”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω