Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη, Λαρισαίων Κοινόν αναφέρει σχετικά με το θέμα του AELFC ARENA

“Το AEL FC ARENA αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα, με προεκτάσεις που αγγίζουν την πόλη συνολικά από το 2013 και εντεύθεν. Εν έτει 2023, οφείλουμε να διδαχτούμε από την ιστορία, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση που θα διορθώσει τα λάθη, τις αβλεψίες και τους λάθος χειρισμούς του παρελθόντος. Η «Λαρισαίων Κοινόν» έχει ζητήσει εδώκαι καιρό την δημιουργία διαπαραταξιακής με την συμμετοχή των βουλευτών, του περιφερειάρχη αλλά και όλων των θεσμικών φορέων ώστε να ζητήσει και να ελέγξει τις συμβάσεις των εμπλεκομένων πλευρών: της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της ερασιτεχνικής ΑΕΛ, της «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» και του Δήμου Λαρισαίων. Έτσι θα δημοσιοποιηθούν οι όροι των συμβάσεων, οι υποχρεώσεις της κάθε πλευράς που απορρέουν από αυτές αλλά και το παρόν ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στόχος της επιτροπής θα είναι η απόδοση του γηπέδου στον φυσικό της ιδιοκτήτη που είναι οι δημότες της Λάρισας. Δυστυχώς, υπήρξε άρνηση από τον κ.Καλογιάννη να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα, από την μία έχουμε τον κ.Καλογιάννη που αλλάζει θέση και φέρνει το θέμα με πρόχειρο τρόπο και χωρίς καμία ενημέρωση (για προφανείς σκοπούς) κα από την άλλη την φοβική αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης. Εμείς δηλώνουμε ότι δεν τους ακολουθούμε σε προεκλογικά παιχνίδια αλλά αναγνωρίζοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία δίνει μία προσωρινή διέξοδο, δίνουμε την θετική μας ψήφο ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να επιστρέψει ΑΜΕΣΑ και από φέτος η ΑΕΛ στο φυσικό της σπίτι.

Όμως, η πάγια, ελεύθερη και ακώλυτη χρήση του AEL FC Arena από την ΑΕΛ ουδέποτε έχει διασφαλιστεί και αντί το γηπεδικό αυτό κόσμημα, που κατασκευάστηκε κυρίως χάρη στον επίμονο αγώνα του Λαού της ΑΕΛ, να στεγάζει την Ομάδα της Πόλης, τελικά αυτό αποδείχτηκε ένα απλό ιδιόκτητο περιουσιακό στοιχείο, στο οποίο η ΑΕΛ φιλοξενείται -μόνον όποτε το επιτρέπουν τα οικονομικά της- έναντι σημαντικού ενοικίου που καθορίζεται μονομερώς από τη διαχειρίστρια εταιρία. Ως αποτέλεσμα αυτού του καθεστώτος, από το 2010 που το γήπεδο κατασκευάστηκε, η Ομάδα μας αγωνίστηκε σε αυτό μόνον μερικές σεζόν, κάτι που από την άλλη οδήγησε σε απαξίωση της επένδυσης. Αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι ότι ο Δήμος μπορεί και επιβάλλεται να διαδραματίσει ηγετικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην μόνιμη και διαχρονική επίλυση του γηπεδικού προβλήματος της ΑΕΛ. ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ΟΤΙ Η ΑΕΛ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ AEL FC ARENA ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!.  Το καθεστώς ομηρίας της Ομάδας πρέπει επιτέλους να λήξει, και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να  ανοίξει ο δρόμος για την απόδοση του γηπέδου στον φυσικό της ιδιοκτήτη: τους δημότες της Λάρισας και την ποδοσφαιρική ομάδα της Α.Ε.Λ.

Υ.Γ Υπάρχει πρόβλεψη ώστε οι 400.000€ που οφείλει η «ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε» στην ΔΕΥΑΛ να συμψηφιστούν  με τα ενοίκια που θα καταβάλλει ο Δήμος;”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω