«Είμαι επίμονος πολιτικός και αυτό ενίοτε δεν θεωρείται προσόν για να κάνει καριέρα κανείς στην πολιτική, αλλά τουλάχιστον κοιμόμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας. Θέλω, κ. υφυπουργέ, επειδή και εσείς είστε επίμονος πολιτικός, να πω ότι με ικανοποίηση άκουσα τα λεγόμενά σας. Όμως, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα παρακολουθώ επισταμένως και στενά την εξέλιξη της υπόθεσης της ανέγερσης του νέου διδακτηρίου για το Πρότυπο Σχολείο στη Λάρισα. Φαντάζομαι ότι ο στόχος είναι του χρόνου τον Σεπτέμβριο να υπάρχει ένα τέτοιο σύγχρονο διδακτήριο για να μπορέσει να φιλοξενήσει τα παιδιά, γιατί στην πλήρη ανάπτυξή του το Πρότυπο Σχολείο με τρεις τάξεις είναι αδύνατο να συστεγαστεί με το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Λάρισας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του προς το υπουργείο Εσωτερικών με θέμα: «Κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος για Πρότυπο Γυμνάσιο και Λύκειο Λάρισας», στην οποία απήντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Βασίλης Σπανάκης.

Ο αρμόδιος υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι «η απάντηση, λοιπόν, είναι ξεκάθαρη: Ναι, θα ενισχύσουμε οικονομικά τον Δήμο Λαρισαίων για να κατασκευαστεί αυτό το σχολείο και αναλαμβάνω προσωπικά, μαζί με τον υπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο τον συντονισμό όλων εκείνων των υπηρεσιών, των Υπουργείων και φυσικά του Δήμου και της Περιφέρειας, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες». Σχετικά με το οικόπεδο που παραχωρεί για την κατασκευή του σχολείου ο Δήμος Λάρισας σημείωσε ότι «η επιτροπή καταλληλόλητας έχει ήδη γνωμοδοτήσει υπέρ της καταλληλόλητας του συγκεκριμένου οικοπέδου και το ενδεικτικό κτηριολογικό πρόγραμμα βρίσκεται ήδη στην αρμόδια υφυπουργό Παιδείας και αναμένεται να εγκριθεί εντός των προσεχών ημερών. Σας απαντώ ότι υπάρχει μία επικοινωνία του Δήμου Λαρισαίων με το αρμόδιο Υπουργείο και προσωπικά με τη Ζέττα Μακρή, την αρμόδια υφυπουργό και εντός των επόμενων εβδομάδων θα εγκριθεί το κτηριολογικό πρόγραμμα. Μετά θα έχουμε ανάλυση του κόστους για την κατασκευή αυτού του σχολείου και μετά θα δοθεί μια συγκεκριμένη εξήγηση από πού θα χρηματοδοτηθεί».

Μοναχικός «μαραθώνιος» για το Πρότυπο

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην πρωτολογία του επισήμανε ότι «δυστυχώς η ίδρυση και η λειτουργία Προτύπου Σχολείου στη Λάρισα καθυστέρησε, για ακατανόητους προς εμέ λόγους, για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Σε αυτόν τον μοναχικό “μαραθώνιο” πολλές φορές χρειάστηκε να παρέμβω προς την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Παιδείας και να φτάσω μέχρι και στον πρωθυπουργό Κυριάκο

Μητσοτάκη, προκειμένου να αρθούν οι ακατανόητοι λόγοι και να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει από φέτος το Σεπτέμβριο Πρότυπο Γυμνάσιο και Λύκειο στη Λάρισα. Γιατί, δυστυχώς, πολλοί κατέφυγαν στην ασφάλεια της σιωπής, προκειμένου να μην γίνουν δυσάρεστοι σε όσους αντιτάσσονται στη λογική της αξιολόγησης στην εκπαίδευση. Αλλά πιστεύω ότι στην πολιτική είμαστε για να είμαστε χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο και όχι απλά ευχάριστοι σε κάποιους λίγους».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει με τη νέα δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκο, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η δημοτική αρχή -σε αντίθεση με την προηγούμενη- έκανε όλα όσα πρέπει προκειμένου να ιδρυθεί και να λειτουργήσει Πρότυπο Σχολείο. Ο δήμος έχει βρει και έχει παραχωρήσει οικόπεδο στην οδό Σαρίμβεη, προκειμένου να ανεγερθεί ένα νέο σύγχρονο διδακτήριο. Ελέγχθηκε από την επιτροπή καταλληλότητας και κρίθηκε ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές για να χτιστεί εκεί το νέο διδακτήριο».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού, κατέληξε ευχόμενος ότι «δεν θα χρειαστούν άλλα τέσσερα χρόνια, προκειμένου να χτιστεί το νέο διδακτήριο, ούτε θα χρειαστεί να καταφύγω ξανά στο Μαξίμου, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, προκειμένου να χτιστεί ένα νέο διδακτήριο στη Λάρισα, όπως με παρέμβαση του πρωθυπουργού -ξέρετε πολύ καλά- σε χρόνο ρεκόρ, σε έξι μήνες χτίστηκε το νέο Σχολείο Δαμασίου, μετά τους σεισμούς που είχαμε πριν τρία χρόνια. Και πάλι σας ευχαριστώ, για την ξεκάθαρη βούληση και εδώ θα είμαστε να παρακολουθούμε την υλοποίηση της καθαρής δέσμευσης και βούλησης της Κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω