Στην αποδοχή της δωρεάς για την τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας από ανακυκλωμένα ελαστικά, στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, προχώρησε ο Δήμος Ελασσόνας μέσω του προγράμματος «Δωρεάν κατασκευή ελαστικών δαπέδων» από την εταιρεία Ecoelastika Α.Ε..

Ο Δήμος Ελασσόνας με την αποδοχή της δωρεάς προχώρησε στην διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, συνολικής επιφάνειας 165 τ.μ., ώστε να τοποθετηθεί σωστά το δάπεδο ασφαλείας στις δύο πλευρές της βορινής εισόδου του σχολείου.

Η Ecoelastika είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, φιλική προς το περιβάλλον και υπεύθυνη για την οικολογική διαχείριση των ελαστικών. Το πρόγραμμα υλοποιείται για 9η συνεχόμενη χρονιά και στόχος του είναι να προσφέρει στα παιδιά περισσότερη ασφάλεια στην καθημερινότητα, ώστε να απολαμβάνουν σήμερα το παιχνίδι με τους φίλους τους και στο μέλλον να ζουν σε ένα πιο καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας αναφορικά με την τοποθέτηση του δαπέδου ασφαλείας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας δήλωσε: «Ευχαριστούμε την εταιρεία Ecoelastika για την τόση σημαντική δωρεά σε ένα από τα σχολεία του δήμου μας. Σε άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο την ασφάλεια των μαθητών καθώς και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης, προχωράμε σε παρεμβάσεις που εκτός από την βελτίωση της καθημερινότητας έχουν παράλληλα περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο. Ο Δήμος μας, μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας, προέβη στις απαιτούμενες προπαρασκευαστικές εργασίες ώστε να τοποθετηθεί το εν λόγω δάπεδο, προκειμένου οι μαθητές να απολαμβάνουν το καθημερινό τους παιχνίδι. Ήδη είχε τοποθετηθεί δάπεδο ασφαλείας και όργανο παιδικής χαράς στο 3ο Νηπιαγωγείο, όπως και σε άλλα 3 νηπιαγωγεία του δήμου και μέλημα μας είναι να αποκτήσουν όλα τα σχολεία ασφαλείς προαύλιου χώρους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω