Ένα ιδιαίτερο μήνυμα στέλνει στους νέους φοιτητές και ειδικά της δικής του σχολής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας. Ένα μπούσουλα ζωής και όχι απλά οδηγός για φοιτητές…

Ειδικότερα στην ανάρτησή του ο περιφερειάρχης αναφέρει τα εξής:

«Όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες βλέπουμε τα ονόματα των πρωτοετών. Κάθε χρόνο οι ίδιες σκέψεις αλλά με λίγο προσθήκη των εμπειριών της προηγούμενης χρονιάς.

Αποφάσισες λοιπόν να χτυπήσεις την πόρτα της σχολής μας. Εισήλθες και θα διαπιστώσεις ότι ο χρόνος σου θα μοιράζεται ανάμεσα στη σχολή κυρίως και στο σπίτι αφού πλέον έχεις καταλάβει ότι η κοινωνία είναι και θα παραμείνει ανταγωνιστική. Η φοιτητική δραστηριότητα παρουσιάζεται περιορισμένη, αντίθετα με αυτό που νόμιζες. Θα υφίσταται την επίδραση των καθηγητών σου και των συμφοιτητών σου και θα βλέπεις μεταβολές στις αντιλήψεις σου για τη ζωή. Αγάπη, τέχνες, μουσική, πολιτική  θρησκεία όλα θα τα βλέπεις κάτω από άλλο πρίσμα . Ακόμη και τον θάνατο. Να θυμάσαι επειδή η σχολή ανήκει στις θετικέ , οι τέχνες θα είναι περιορισμένες στον χρόνο που έχεις. Όμως προσπάθησε νωρίς να ενστερνιστείς ότι η τέχνη δημιουργεί ένα άλλο κόσμο που δεν υπάρχει και τον οποίο τον θέλουμε γιατί χωρίς αυτόν η ζωή μας θα ήταν ανυπόφορη. Ενώ η επιστήμη καταγράφει τον υπάρχοντα κόσμο.

Κάποια στιγμή θα τελειώσεις και θα φύγεις  Θα βρεις δουλειά, θα κάνεις οικογένεια και αν προσέχεις αυτά που θα λέμε στο αμφιθέατρο θα γεράσεις καλά με κάτι αρθριτικά μόνο. Θα σε παιδέψουν οι θάνατοι προσφιλών προσώπων και οι σχέσεις με το άλλο φύλο. Σίγουρα θα διαπιστώσεις μετά από χρόνια ότι έκανες και λάθος επιλογές. Δείξε αγάπη, μπορεί να τροποποιήσεις το δρόμο μην εγκαταλείψεις όμως. Πάντα να θυμάσαι όσους σε αγάπησαν. Και θα παίρνεις δύναμη.

Κάποια στιγμή θα κλείσεις τον κύκλο με την διαπίστωση ότι δεν παίρνεις κάτι μαζί σου και η ζωή συνεχίζεται και χωρίς εσένα  Νέα προβλήματα θα υπάρχουν, άλλα θα λύνονται αλλά όχι. Το πανεπιστήμιο θα αλλάζει, το δολάριο θα ανταγωνίζεται το ευρώ, τα δένδρα πάντα θα καρποφορούν, στο περιβάλλον πάντα θα περιέχονται τοξικές ουσίες που προσπαθούμε να είναι λιγότερες και πάντοτε η ζωή σου να εμφορείται από αγωνιστικό πνεύμα, στάση ελπίδας, αλλά κυρίως αγάπη. Εύχομαι όταν φύγεις από τη σχολή να έχεις λίγο καταλάβει τι σημαίνει δυνατότητα ανάπτυξης του ατόμου σου. Εγώ μέχρι να πάρω πτυχίο τίποτα δεν κατάλαβα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω