Ο Μπάμπης Τεννές μίλησε αποκλειστικά στο sports.ert.gr και τον Χρήστο Τζώλο, σχολιάζοντας σφαιρικά τα πεπραγμένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο 68χρονος έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην έως τώρα εικόνα της Superleague 1, αλλά και της συμμετοχής των β’ ομάδων στην Superleague 2, ενώ μίλησε και για την εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

-Για την έως τώρα πορεία της Superleague 1:

«Βλέπουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα φέτος. Οι μεγάλες ομάδες έχουν δείξει πως ζορίζονται κόντρα στις μικρές, οι οποίες τους στερούν βαθμούς και αναδιαμορφώνουν συνεχώς τη βαθμολογία του πρωταθλήματος, δείχνοντας πως μπορούν να κοντράρουν τους μεγάλους αντιπάλους».

-Για τις ομάδες που ξεχωρίζει με θετικό και αρνητικό πρόσημο:

«Είναι αρκετά νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το φετινό πρωτάθλημα. Απομένει ακόμη ένας ολόκληρος γύρος πρωταθλήματος, καθώς και τα playoffs/plaouts. Μερικές φορές βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα για όσα βλέπουμε. Για παράδειγμα, ο Βόλος στις πρώτες αγωνιστικές αποθεωνόταν για την πορεία του, ενώ πρόσφατα απολύθηκε ο προπονητής του μετά το αρνητικό σερί. Δεν υπάρχει υπομονή για να μπορέσουν να επιστρέψουν σε θετικά αποτελέσματα και οι ομάδες προβαίνουν σε βιαστικές -κατά τη γνώμη μου- κινήσεις. Παρ’ όλα αυτά, έως τώρα ξεχωρίζω τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ ως θετικές παρουσίες στο πρωτάθλημα με βάση την πορεία τους, ενώ αυτές που δεν έχουν επιβεβαιώσει τις προσδοκίες είναι ο Ατρόμητος και ο Απόλλων Σμύρνης».

-Για την ελλιπή παρουσία Ελλήνων ποδοσφαιριστών στη Superleague 1:

«Πράγματι, υπάρχει μία ξενομανία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που προσωπικά εμένα με βρίσκει απόλυτα αντίθετο. Πιστεύω πως ο κυριότερος λόγος, που συμβαίνει αυτό είναι η γλώσσα και η επικοινωνία. Οι Ισπανοί, Ρουμάνοι και Γερμανοί προπονητές θα προτιμήσουν την έλευση ξένων ποδοσφαιριστών και σε βάθος χρόνου μειώνεται ολοένα και περισσότερο η παρουσία των Ελλήνων».

-Για τη συμμετοχή των β’ ομάδων των big-4 στη Superleague 2:

«Όταν έγινε αυτή η πρόταση για τις ομάδες β, υπήρξε η πεποίθηση πως θα ανέβαινε επίπεδο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που έχω δει πάντως, είναι ό,τι σε παιχνίδια των ομάδων β της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού κ.ο.κ, υπάρχουν 50-100 άτομα στις κερκίδες, ενώ σε παιχνίδια της Αναγέννησης Καρδίτσας, για παράδειγμα, δηλώνουν το παρών 2.500 άτομα. Επομένως, οι β ομάδες εξυπηρετούν μόνο τις μεγάλες ομάδες, επειδή μπορούν με αυτόν τον τρόπο να αναδείξουν κάποιους ποδοσφαιριστές. Το πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας, όμως, είναι υποβαθισμένο συγκριτικά με το περσινό».

-Για την επόμενη ημέρα της εθνικής ομάδας: 

«Για να μπει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών η εθνική ομάδα, πρέπει να ξεκινήσει από το θέμα του προπονητή. Μπορεί να υπάρχουν ενδοιασμοί στην ΕΠΟ, αλλά η δική μου άποψη σχετικά με αυτό είναι πως πρέπει να δοθούν »κλειδιά» και πίστωση χρόνου σε Έλληνα προπονητή».

-Για τις δυσκολίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι προπονητές ελέω κορονοϊού:

«Σίγουρα και για εμάς τους προπονητές έγινε δυσκολότερη η διαχείριση ορισμένων καταστάσεων αγωνιστικά, όταν χάνουμε παίκτες επειδή έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, αλλά η υγεία -ελέω πανδημίας μάλιστα- προέχει από οτιδήποτε άλλο».

-Το δικό του μήνυμα για τον κορονοϊό και τις γιορτές:

«Υγεία, υγεία, υγεία. Μπορεί να φαντάζει μικρό, αλλά είναι το σημαντικότερο όλων. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους».

Περισσότερα Εδω