Στο πλαίσιο της ημέρας τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, γεύσεις και αρώματα ποντιακής γαστρονομίας «κατέκλυσαν» την Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Με την παρουσίαση «Οι γεύσεις μας, η μνήμη μας» άνοιξε το διήμερο εκδηλώσεων στην πόλη σήμερα, το μεσημέρι της Πέμπτης. Διερχόμενοι Λαρισαίοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν κεράσματα και να γνωρίζουν την κουζίνα του Πόντου.

«Η ποντιακή γαστρονομία είναι πλούσια ανά τους αιώνες. Θέλουμε να αναδείξουμε κι αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας και της ιστορίας μας…» τόνισε σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Νομού Λάρισας Ραφαήλ Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας πως «τα λόγια του κόσμου ήταν πάρα πολύ θετικά».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων:

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

– Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο και ώρα 19:00

Ομιλία με θέμα «Το παζάρι του αιώνα… 100χρονια από την συνθήκη της Λωζάνης και την σύμβαση ανταλλαγής».

Ομιλητές: Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου Μαλκίδης Θεοφάνης και Δρ. Διεθνούς Ποινικού Δικαίου Κούρτης Δημήτρης

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

– Κεντρική πλατεία Λάρισας και ώρα 21:00

«Ένα κεράκι η μνήμη τους».

Μουσικοχορευτική παράσταση για την Ποντιακή γενοκτονία, ανάβοντας ένα κερί σχηματίζουμε τον αριθμό 353.000 για τα αθώα θύματα.

Επισημαίνεται πως οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Νομού Λάρισας «Το Ροδάφνον», με την συμμετοχή των Ποντιακού Συλλόγου Τυρνάβου – Βοτανοχωρίου, Ένωση Ποντίων & Μικρασιατών Λάρισας «Οι Ακρίτες».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω