Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων Πατριωτών που σκοτώθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα στις 26 Μαρτίου 1944, πραγματοποιήθηκε στην ορεινή Σπηλιά του Δήμου Τεμπών.

Την επιμνημόσυνη δέηση, με τη συμπλήρωση των 80 ετών, πραγματοποίησε ο Ιερέας της ενορίας του χωριού π. Αθανάσιος, μετά τη θεία λειτουργία, στο χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης.

 

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε εκφώνηση των πεσόντων από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σπηλιάς κ. Νίκο Σελήνη, ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα & Αγροτικής Οικονομίας της Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Τσέτσιλα και από την επικεφαλής της ελάσσονος παράταξης Τεμπών κα Μαρία Κωστή και τέλος πραγματοποιήθηκε ομιλία από την κα Μαρία Κρικέλη, μέλος του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Σπηλιωτών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη, από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Τσέτσιλα, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Νίκο Σελήνη, από τον κ. Γιάννη Καρακάση, εκπρόσωπο  της Εθνικής Αντίστασης και από τον κ. Νίκο Νταή Πρόεδρο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Σπηλιωτών.

 

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ψάλθηκε ο εθνικός ύμνος από όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ακόμη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Κρικώνης, ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια, σε ταβέρνα του χωριού με πρωτοβουλία του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Σπηλιωτών και σε συνεργασία με τον συνταξιούχο δάσκαλο κ. Δημήτριο Καλογιάννη, προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό από τα πραγματοποιηθέντα μνημόσυνα στον χώρο του μνημείου των πεσόντων.  Στο τέλος, ο εγγονός του διασωθέντος αγωνιστή, Αλέξανδρου Μαγιάκου, κ. Αλέξανδρος Μέκρας, διάβασε χειρόγραφα απομνημονεύματα του παππού του σχετικά με την μάχη που δόθηκε με τους ναζιστές στη Σπηλιά και στη συνέχεια απήγγειλαν ποιήματα αφιερωμένα στους φονευθέντες πατριώτες ο μαθητής Νίκος Χρυσικός, ο φοιτητής Νίκος Κρικέλης και η συνταξιούχος δασκάλα Χριστίνα Κατσιούλη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω