«Η ελευθερία της πατρίδας μας οφείλεται σε μια μακρά σειρά θυσιών που έλαβαν χώρα σε διάφορες ιστορικές περιόδους. Χωρίς την αυταπάρνηση και το θυσιαστικό πνεύμα των ηρωικών προγόνων μας η Ελλάδα σήμερα δεν θα υπήρχε ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Αυτήν τη σπουδαία αλήθεια οφείλουμε να την αναγνωρίζουμε και να την μεταδίδουμε στις νέες γενιές, οι οποίες πρέπει να γνωρίζουν ότι τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο, ιδιαίτερα στους ταραγμένους μας καιρούς που αναδύονται εκ νέου απειλητικοί αναθεωρητισμοί. Η αποκάλυψη του μνημείου πεσόντων της Χάλκης επιτελεί έναν διπλό ρόλο. Αφενός, την απότιση του απαιτούμενου φόρου τιμής για όσους έδωσαν της ζωή τους για τις υψηλές αξίες της ελευθερίας και του δικαίου. Αφετέρου, όμως, αποτελεί και μια εσαεί υπόμνηση του καθήκοντος των απογόνων να σταθούν στο ίδιο ύψος του αγνού πατριωτισμού. Η δε συμπερίληψη στο μνημείο και όσων έχασαν τη ζωή τους κατά τον εμφύλιο πόλεμο μας υπενθυμίζει το χρέος να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να δημιουργηθούν οι συνθήκες αδελφοκτόνου πολέμου. Αντιθέτως, οφείλουμε να υπογραμμίζουμε την ανάγκη εθνικής ενότητας και ομοψυχίας ως προϋποθέσεις προόδου και ευημερίας του λαού μας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων της Τοπικής Κοινότητας Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ.

Της τελετής των αποκαλυπτηρίων προηγήθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Τα αποκαλυπτήρια, πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χάλκης κ. Βασίλης Κωστούλης, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τη δημοτική αρχή Κιλελέρ και τον πρόεδρο της Χάλκης για την πρωτοβουλία τους για το μνημείο πεσόντων, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν την παραμονή μιας από τις σημαντικότερες εθνικές μας επετείους, αυτή του ΟΧΙ απέναντι στον ιταλικό φασισμό.

Την τελετή λάμπρυνε με την παρουσία της η μπάντα της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του π. Νικηφόρου.   

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω