Σε φυλάκιση 7 μηνών, από την οποία θα εκτίσει ποινή 3 μηνών, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 31χρονος, που είναι ήδη προφυλακισμένος για θανάτωση ζώων κατ’ εξακολούθηση, σε αναμονή της δίκης του.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, που δεν μετήχθη για να παραστεί στη δίκη, ο ανακριτής Βόλου είχε ζητήσει να παραγγείλει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η διεύθυνση των φυλακών Λάρισας, όπου κρατείται, δήλωσε αναρμόδια, τον 31χρονο εξέτασε ο ψυχίατρος της φυλακής και του έδωσε αντιψυχωτικά φάρμακα, αγωγή που έπαιρνε δύο χρόνια πριν.
Σε επαφή που ήρθαν η υπεράσπιση και οι γονείς με τις φυλακές, αποφασίστηκε ο κρατούμενος να ξεκινήσει επισκέψεις σε ψυχίατρο της Νευρολογικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η υπεράσπιση ζήτησε εκ νέου αναβολή για να προσκομιστεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, το αίτημα απορρίφθηκε και ο συνήγορος αναφέρθηκε στο ιστορικό του 31χρονου, τα σοβαρά επεισόδια του οποίου ξεκίνησαν το 2018, όταν ενώ δούλευε σεζόν στη Σαντορίνη, έκανε επίδειξη γεννητικών οργάνων και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου εργαζόταν ενημέρωσε τους γονείς που τον πήγαν σε ψυχιάτρους.

Το 2019, με μια σειρά από άλλα περιστατικά όπως ότι έστελνε βίντεο με τα γεννητικά του όργανα σε οικογενειακούς φίλους και τα έδειχνε στην γειτονιά, ανέφερε ο συνήγορος, ωστόσο ο 31χρονος δεν θυμόταν τι έγινε και όταν το συνειδητοποιούσε έπεφτε σε βαθιά κατάθλιψη.

Οι γονείς του, βλέποντας την κατάσταση υπέβαλαν αίτημα για ακούσια νοσηλεία και έμεινε στην Ψυχιατρική κλινική για 10 ημέρες. Το 2021 ο 31χρονος αντιμετώπισε ξαφνικά μια έντονη κλιμάκωση στην επιδειξιομανία, κάτι που άρχισε να το κάνει και εκτός οικογενειακού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον συνήγορο, τον Ιούνιο του 2023, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ακατάλληλος να υπηρετήσει στον Στρατό και πήρε απαλλαγή, λόγω συναισθηματικής διαταραχής από την στρατιωτική υγειονομική επιτροπή, ενώ αφού σκότωσε τα ζώα και συνελήφθη παραδέχτηκε ότι σκότωσε μια γάτα και έναν σκύλο.

Η μητέρα του κατηγορούμενου, που κατέθεσε ως μάρτυρας, τόνισε ότι οι γονείς του δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν, καθώς πάσχει από ένα σύνολο ψυχικών διαταραχών που δυσκολεύουν απίστευτα την ζωή του και της οικογένειας.

Η γυναίκα είπε ότι μέχρι 18 χρονών το παιδί δεν είχε πρόβλημα, αλλά πηγαίνοντας στις Σέρρες για σπουδές άρχισαν να εμφανίζονται.

«Ο γιός μου δούλευε στην εστίαση πολλά χρόνια, είτε στον Βόλο, είστε στα νησιά σεζόν και πάντα προσπαθούσε να στήσει τη ζωή του. Ζητήσαμε επανειλημμένα να μπει σε δημόσια δομή με εισαγγελική εντολή γιατί ο ίδιος δεν συναινούσε, αλλά δεν το καταφέραμε», κατέθεσε η μάρτυρας.

Αναφορικά με την κατηγορία της οπλοφορίας τόνισε ότι τα μαχαίρια υπήρχαν στο σπίτι του πατέρα του, με τον οποίο διέμενε, αλλά δεν καταλάβαινε τι του συνέβαινε.

Τελικά το Δικαστήριο δεν πείστηκε, απέρριψε τους ισχυρισμούς του μειωμένου καταλογισμού και του εθισμού που πρόβαλε η υπεράσπιση, ο εισαγγελέας πρότεινε φυλάκιση 6 μηνών για οπλοφορία και δύο μηνών για κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση και ο 31χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών, με έκτιση των τριών μηνών.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω