Ο Ιωνάς Καρούσης έπεσε νεκρός από τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσαν δύο ένοπλοι εχθές, 1 Οκτωβρίου, στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Η είδηση «πάγωσε» την ελληνική κοινότητα στο Ισραήλ, ενώ οι δικοί του άνθρωποι προσπαθούν να διαχειριστούν την απώλεια του 26χρονου.   

Ο Ιωνάς, γιος του διακεκριμένου Έλληνα νευρολόγου και ερευνητή στο Ισραήλ, Δημήτρη Καρούση, βρισκόταν ανυποψίαστος σε στάση τραμ του Τελ Αβίβ, όταν του επιτέθηκαν τρομοκράτες που γάζωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πατέρας του, στην εκπομπή Live news, ο 26χρονος είχε πάει να κάνει μία εργασία στην αρχιτεκτονική, σπούδαζε στο τελευταίο έτος και επρόκειτο να χαρτογραφήσει διάφορους σταθμούς του μετρό της περιοχής.

Με δύο αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό, η σύντροφος του 26χρονου Ιωνά, αποχαιρετά τον αγαπημένο της. Σε μια κοινή τους φωτογραφία που κρατούν αγκαλιασμένοι ο ένας τον άλλον, η Μαργαρίτα γράφει: «Δεν γίνεται να έχεις φύγει. Καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου. Θα σε αγαπώ για πάντα!».

Σε μία δεύτερη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται ο Ιωνάς, η σύντροφός του γράφει: «Φύλακα άγγελε μου».

Η τελευταία κοινή ανάρτηση του ζευγαριού ήταν τον περασμένο Μάιο. Ο αδικοχαμένος Ιωνάς έσφιγγε στην αγκαλιά του την αγαπημένη του, στα 24α γενέθλια της.

Είναι η δεύτερη μεγάλη απώλεια για τη σύντροφο του Ιωνά Καρούση. Τον Νοέμβριο του 2020, η 24χρονη, κλινική ψυχολόγος στο επάγγελμα, είχε χάσει τον ιερέα πατέρα της.

Σε ανάρτηση που είχε κάνει για τη μνήμη του, 2 χρόνια μετά τον θάνατό του, η 24χρονη είχε γράψει: «Έχω φτερά μα δεν πετώ πλέον στον ουρανό σου, κι όσα κι αν μου ‘παν σ’ αγαπώ, μου λείπει το δικό σου».

Σε επικοινωνία που είχε το TLIFE με τη μητέρα της 24χρονης, ανέφερε: «Η οικογένεια βιώνει μία πολύ δύσκολη στιγμή. Χάθηκε το παιδί, σεβαστείτε τον πόνο μας».

ρεπορτάζ: Ειρήνη Πεϊβάνη

 

//www.instagram.com/embed.js

Περισσότερα Εδω