Μηνυτήρια αναφορά για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας στη Θεσσαλία, κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής στις Εισαγγελικές Αρχές της Λάρισας, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Σε δήλωσή του εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η προστασία τη γης υψηλής παραγωγικότητας είναι πλέον το μεγάλο ζητούμενο για τη Θεσσαλία μας. Όλα έχουν την εξήγησή τους. Επειδή εξάντλησα όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχα στη διάθεσή μου, όπως ερωτήσεις, επερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις ήδη από το 2022 και απαντήσεις δεν δόθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς, επειδή πρόσφατα αποκαλύφθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Κουρέτα ότι το όριο του 1% σε γη υψηλής παραγωγικότητας έχει φθάσει σχεδόν στο 9% και οδεύει προς τα πάνω, καταλαβαίνετε ότι όφειλα πλέον να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά.

Διότι για να φθάσουμε σε αυτό το φαινόμενο υπάρχει κάποια εξήγηση. Και η εξήγηση είναι ότι δεν τηρήθηκε το χωροταξικό σχέδιο το οποίο είχε θεσμοθετηθεί με νόμο του 2016 και την υπουργική απόφαση του τότε αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Φάμελλου. Είχε υποχρέωση η τότε Περιφερειακή Αρχή της Θεσσαλίας να οριοθετήσει την παραγωγική Θεσσαλία. Κάτι το οποίο βέβαια δεν έπραξε. Καλώ σήμερα τη νέα Περιφερειακή Αρχή αυτό που δεν έκανε η προηγούμενη, να το κάνει τώρα. Να οριοθετήσει και να προστατεύσει τη γη υψηλής παραγωγικότητας στη Θεσσαλία μας. Η διαπίστωση των αξιόποινων πράξεων και των τυχόν υπαιτίων δεν ανήκει σε μένα, ανήκει στον αρμόδιο εισαγγελέα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω