Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το πρωί οι νομικοί εκπρόσωποι της «ΜΑΝΟLO Group», κκ Χαρμάνης και Γαλάνης σχετικά με την καταγγελία της σύμβασης για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων αλλά και για τις θέσεις της ανάδοχου εταιρείας σχετικά με την κατάσταση του κτηρίου.
O κ. Πολυδούλης σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι ένας επιχειρηματίας με μακρά πορεία στον Βόλο, έχοντας 50 εργαζομένους σήμερα, ενώ υπογράμμισε ότι πλειοδότησε για ένα κτήριο λειτουργικό και όχι εργοταξιακό. Ενώ συμπλήρωσε ότι αποκρύφτηκαν στοιχεία και ότι έχει κλονιστεί η υγεία του.
Από την πλευρά του ο κ. Χαρμάνης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα δημόσιο έργο που είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη, καθώς ξοδεύτηκαν όπως τόνισε 8 έως 10 εκατομμύρια ευρώ. Στο Δημοτικό Συμβούλιο λέχθηκαν ανακρίβειες για το θέμα και δεν ενημερώθηκαν αντικειμενικά οι δημότες για τα προβλήματα. Ο κ. Πολυδούλης κατηγορήθηκε ότι λόγω φιλίας έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης από υπηρεσιακούς παράγοντες. Ουδέν ανακριβέστερο, καθώς ξεκίνησε με τιμή προσφοράς 60.000 ευρώ ετήσιο μίσθωμα, ενώ ο κ. Πολυδούλης πλειοδότησε με 125.000 ευρώ. Η γνωριμία του με τους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν μοιραία. Είναι μικρό χωριό η πόλη μας. Ένας πολίτης όταν συναλλάσσεται με ένα θεσμό αυξημένου κύρους. Όταν οι υπηρεσιακοί παράγοντες διαβεβαιώνουν συγκεκριμένα πράγματα, η εμπιστοσύνη που έχει δημιουργηθεί δυστυχώς ήταν μοιραία. Στις 14/9 κατέθεσε 62.500 ευρώ εγγυητική επιστολή και 50.000 ευρώ στην εταιρεία που λειτουργούσε για δύο χρόνια το πάρκινγκ. Αυτό και μόνο καταδεικνύει τη σοβαρή του επιχειρηματική του δραστηριότητα. Είπαν ότι μετάνιωσε γιατί δεν έβγαινε το πάρκινγκ. Εάν είχε τέτοια πρόθεση δεν θα πλήρωνε τα παραπάνω χρήματα και θα το έκανε νωρίτερα.
Στις 19/9 συντάχθηκε ένα πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής. Μιλάμε για μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, ασανσέρ κλπ…Κανείς υπηρεσιακό παράγοντας δεν εμφανίστηκε όταν πήγε ο κ. Πολυδούλης με το μηχανικό του. Αυτομάτως υπήρξαν υπόνοιες ότι κάτι υποκρύπτεται προς βλάβην του πλειοδότη. Στις 26/9 με εξώδικο καλέσαμε τον Δήμο να πας παραδώσει το κτήριο και μας απάντησαν στις 27/11. Ο συντηρητής δεν έδινε εγγύηση για καλής λειτουργίας του πάρκινγκ, τότε μας ανατέθηκε η υπόθεση και απευθυνθήκαμε στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Το ΤΕΕ διόρισε ένα ηλεκτρολόγο μηχανικό και έναν πολιτικό μηχανικό ως πραγματογνώμονες για την εξέταση του κτηρίου και του εξοπλισμού. Δυστυχώς ως Βολιώτης μετά τη μελέτη λυπάμαι ότι υπάρχει σαν δημόσιο κτήριο. Αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη η πραγματογνωμοσύνη για εμάς, δεν πιστεύαμε αυτά που διαβάζαμε. Θα ορίσουμε και εμείς τεχνικούς συμβούλους. Προκύπτει ότι είναι ένα κτήριο επικίνδυνο.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Γαλάνης που ανέλυσε τα τεχνικά ζητήματα της πραγματογνωμοσύνης. Τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να τα αντιληφθεί κάποιος όσο έμπειρος και εάν είναι με γυμνό μάτι. Το κτήριο δεν έχει πυράντοχη βαφή και σε περίπτωση φωτιάς μπορεί να καταρρεύσει και να μεταφερθεί η φωτιά και σε διπλανά κτήρια.
Ενώ συμπλήρωσε: «Αυτοκίνητο πήρε φωτιά μέσα στο πάρκινγκ και δε λειτούργησε το σύστημα πυρόσβεσης και μπήκε η πυροσβεστική μέσα για να το σβήσει». Στη συνέχεια ανέλυσε και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες της πραγματογνωμοσύνης.
Η υπόθεση για το πάρκινγκ παίρνει πλέον τη νομική οδό.
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
Περισσότερα Εδω