Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας στη έδρα της Ιεράς Μητρόπολης στη Λάρισα, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο αντρών.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το εν εξελίξει έργο της Περιφέρειας, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου καθώς και η συντήρηση του κτηρίου της Μητρόπολης, ένα έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας και αναμένεται το επόμενο διάστημα η δημοπράτησή του.

Ο κ. Κουρέτας στάθηκε στο ζήτημα της αποκατάστασης της γέφυρας στην κοιλάδα των Τεμπών, την οποία έχει αναλάβει η Περιφέρεια. Η κρεμαστή πεζογέφυρα της Αγίας Παρασκευής, που είχε μετατραπεί σε σημαντικό τοπόσημο της περιοχής και διευκόλυνε την πρόσβαση των πιστών στον ομώνυμο ναό και το σπήλαιο με το αγίασμα, καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ντάνιελ.

Τέλος, ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε είναι η ανέγερση Ξενώνα για καρκινοπαθείς σε τελικό στάδιο, για τον οποίο έχει βρεθεί οικόπεδο και έχει λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης του. Αποφασίστηκε η από κοινού επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για να λυθεί και το θέμα του Νομικού Προσώπου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω