Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτωνα συναντήθηκε ο Νίκος Ράπτης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Λάρισας με την «Πρωτοβουλία» του Δημήτρη Κουρέτα. Στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου ο Ράπτης ζήτησε την ευχή της Εκκλησίας στην εκλογική του προσπάθεια να εκλεγεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Σεβασμιώτατος του ευχήθηκε πράγματι καλή επιτυχία.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκε το μεγάλο ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών δύο σεισμόπληκτων Ιερών Ναών, του Αγίου Δημητρίου στο Μεσοχώρι και του Αγίου Νικολάου στο Δαμάσι, η αναστήλωση των οποίων βρίσκεται σε αδιέξοδο, δύο και πλέον χρόνια μετά τον σεισμό του 2021. Ο Ράπτης υποσχέθηκε πως σε περίπτωση εκλογής του θα θέσει κι εκείνος το ζήτημα της αναστήλωσης των δύο ναών στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Μητροπολίτης τόνισε επίσης την ανάγκη να αποκατασταθούν επιτέλους οι σεισμόπληκτοι της περιοχής της Ελασσόνας, που συνεχίζουν να διαβιούν σε επισφαλείς συνθήκες επί πάνω από δύο χρόνια.

Ιδιαίτερη εκτίμηση εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος στο εκπαιδευτικό έργο της οικογενείας Ράπτη, και ιδιαίτερα σε εκείνο της Μαίρης Ν. Ράπτου, που ίδρυσε τα ομώνυμα εκπαιδευτήρια στη Λάρισα. Ο Νίκος Ράπτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τη συγκίνησή του για τα πατρικά λόγια αγάπης του Σεβασμιωτάτου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω