Ένας αγώνας που έχει πια γίνει θεσμός και προσελκύει το ενδιαφέρον αθλητών από όλη την Ελλάδα, ο Αχίλλειος Άθλος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου για μια ακόμη φορά στα Φάρσαλα και μάλιστα με την συμμέτοχή φέτος της Λαρισαίας παραολυμπιονίκη, Λήδας Μανθοπούλου που έχει ανακηρυχθεί σε πρέσβειρα των αγώνων και που στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Διοικητήριο της `περιφέρειας Θεσσαλίας έστειλε ένα σπουδαίο μήνυμα ζωής.

Ο 10ος Αχίλλειος Άθλος περιλαμβλανει ημιμαραθώνιο, 5,2 χλμ. και 1 χλμ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Πρόκειται για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην επαρχία Φαρσάλων που ξεκίνησε το 2013 και αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία».

Η Λαρισαία παραολυμπιονίκης Λήδα Μανθοπούλου που θα δώσει το παρόν στον 10ο Αχίλλειο Άθλο και δίνει το δικό της μήνυμα ζωής: «Θα είμαι εκεί την Κυριακή. Κάνω από πολύ μικρή ηλικία αθλητισμό με τους αρτιμελείς αθλητές και είναι ένα μεγάλο βήμα να συμμετέχει κάποιος  πρώην αρτιμελής αθλητής στους παραολυμπιακούς αγώνες λόγω κάποιας πάθησης ή ατυχήματος, είναι πολύ δύσκολο ειδικά για μας που δεν μας φαίνεται τι έχουμε, δεν μας λείπει πχ κάποιο μέλος και πολλοί το μπερδεύουν και μας λένε: είσαι μια χαρά εσύ για να συμμετέχεις εκεί.

Θέλω λοιπόν να περάσω το μήνυμα ότι το ότι δεν μας φαίνεται το πρόβλημα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και όπως ο καθένας και εμείς έχουμε ρίξει πολύ ιδρώτα, βρισκόμενοι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, δεν είναι εύκολο να πας εκεί και να πετύχεις ένα μετάλλιο ή διάκριση. Έκανα εννοείται ότι μπορούσα για την Ελλάδα. Αυτό που θέλω να πω στα μικρά τα παιδάκια που νιώθουν ότι δεν έχουν κουράγιο, είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε ξανά και ξανά όπως έκανα και εγώ, αν δεν το έκανα δεν θα είχα καταφέρει να ανέβω στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παρίσι».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας με τη σειρά του όντας ο ίδιος λάτρης των αγώνων δρόμου μιας και τερμάτισε σε 30 μαραθωνίους, υπογράμμισε την αξία τέτοιων αγώνων, επισημαίνοντας πως: «Ο Αχίλλειος άθλος έχει καθιερωθεί πια. Εμείς στηρίζουμε τις αθλητικές εκδηλώσεις. Όταν εγώ έτρεχα δεν υπήρχαν πολλοί αγώνες. Υπάρχει το ερώτημα για ποιο λόγο οι αγώνες αυτοί είναι τόσο δημοφιλείς. Εγώ σαν ένας άνθρωπος που έχει τερματίσει 30 μαραθωνίους στη ζωή του, θα δώσω μια απάντηση, νομίζω ότι ο άνθρωπος καθημερινά έρχεται σε αντιπαράθεση στη ζωή του με πολλές δραστηριότητες που αναμένει να έχει ικανοποίηση αλλά δεν έχει.

Έτσι ψάχνει να βρει κάτι να πάρει μια ικανοποίηση για τον εαυτό του. Όταν κανείς λοιπόν ανακαλύψει το τρέξιμο δεν το αφήνει ποτέ, υπάρχουν άνθρωποι 80 χρονών που τρέχουν ακόμη. Γι’ αυτό και αυτοί οι αγώνες έχουν τέτοια δημοφιλία. Είναι μια μοναδική εμπειρία και οφείλουμε πάντα να την στηρίζουμε ως περιφερειακή αρχή».

Τέλος, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου σημείωσε: «Ο Αχίλλειος άθλος είναι πολύ σημαντικός για εμάς ειδικά φέτος. Έρχονται από όλη την Ελλάδα για τον αγώνα αυτόν και αυτό μας δίνει και μεγάλη επισκεψιμότητα.

Δεν θα υπήρχαν όμως όλα αυτά αν δεν υπήρχε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων. Φέτος είναι ιδιαίτερη χαρά που θα έχουμε μαζί μας την Λήδα Μανθοπούλου, την ολυμπιονίκη μας, μια αθλήτρια που πολέμησε και πέτυχε, να είναι το παράδειγμα για τις νέες γενιές. Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου στη μεγάλη αυτή διοργάνωση».

Δείτε φωτογραφίες:

Αθανασία Παύλου / Φωτο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω