Φερτές ύλες και κορμοί δέντρων αντί να απομακρυνθούν, αφήνονται στις όχθες! – Τρέμει το φυλλοκάρδι των κατοίκων στην πρώτη ψιχάλα

Οι κάτοικοι της συνοικίας του Νέο Δέλτα που πλημμύρισε, όταν η οδογέφυρα που κατασκευάστηκε πρόσφατα στο ύψος του ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες» λειτούργησε ως φράγμα με αποτέλεσμα κορμοί δέντρων και φερτές ύλες να «μπουκώσουν» στα υποστηλώματα της γέφυρας και ο Ξηριάς να «πνίξει» την περιοχή, δεν είναι μηχανικοί.

Βλέπουν όμως ότι στην επόμενη μέρα τα λάθη συνεχίζονται και ο καθαρισμός του χειμάρρου, εγκυμονεί νέους κινδύνους για την περιοχή, καθώς αντί να απομακρυνθούν οι κορμοί των δέντρων και οι φερτές ύλες, καθαρίζεται η κοίτη του ποταμού και ό,τι υπάρχει αφήνεται στις όχθες…μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στην πρώτη ψιχάλα που θα πέσει μεγάλοι κορμοί δέντρων, φερτές ύλες και τόνοι λάσπης θα αποτελέσουν την «πρώτη ύλη» για να ξαναπλημμυρίσει ο Ξηριάς, η κοίτη του οποίου έχει συρρικνωθεί, όπως φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού.

Εντρομοι οι κάτοικοι βλέποντας τους εκσκαφείς μέσα στην κοίτη να δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο, έσπευσαν να μιλήσουν με τους χειριστές. «Εμείς έχουμε εντολή να καθαρίσουμε την κοίτη. Τώρα αν θα έρθουν φορτηγά ή όχι να απομακρύνουν κορμούς και φερτές ύλες δεν το γνωρίζουμε», ήταν η απάντησή τους και η αγωνία έγινε τρόμους για τους κατοίκους που τα σπίτια τους συνορεύουν με τον Ξηριά.

«Τρέμει το φυλλοκάρδι μας. Με την πρώτη ψιχάλα που θα καταλήξουν αυτά όλα τα μπάζα, οι λάσπες και οι κορμοί των δέντρων;», αναρωτήθηκε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ κάτοικος της περιοχής.

«Τι νόημα έχει ο καθαρισμός της κοίτης αν δεν απομακρυνθούν όλα τα επικίνδυνα υλικά που συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα, δεν βρήκαν διέξοδο και τελικά πλημμύρισε όλη η περιοχή;», αναρωτήθηκε επίσης ο ίδιος άνθρωπος.

Επιπροσθέτως ο ίδιος κάτοικος επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο καθαρισμός γίνεται δίχως καμία επίβλεψη μηχανικού, γεγονός που κατά τον ίδιο δεν θα πρέπει να ισχύει από τη στιγμή που είναι σαφές ότι στην πρόσφατη πλημμύρα ο χείμαρρος δεν λειτούργησε όπως αναμενόταν και σε συνδυασμό με την οδογέφυρα κατέστη… παγίδα.

«Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο καθαρισμός μετά την πλημμύρα είναι προβληματικός. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις. Γίνεται για τα “μάτια του κόσμου” δυστυχώς», παρατήρησε επίσης ο ίδιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Περισσότερα Εδω