«Το ΠΑΣΟΚ και οι επτά συνυποψήφιοι για την αρχηγία του, θα έχουν την ευκαιρία έως τις αρχές Οκτωβρίου -που θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές- να συζητήσουν πολιτικά, να θέσουν ξανά τις ιδεολογικές βάσεις, αλλά και τις στοχεύσεις του ευρύτερου χώρου της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, όπως βέβαια και να επικοινωνήσουν τον ‘’οδικό χάρτη’’ που ο καθένας προτείνει, προκειμένου να δημιουργηθεί και πάλι η μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών, με σχέδιο και προοπτική κυβερνησιμότητας», τόνισε καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τη Μ. Καραμήτρου και το Γ. Φώσκολο, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο Κίνημα.

Συμπλήρωσε δε ότι : «Όλα αυτά δεν συμβαίνουν ‘’εν κενώ’’. Υπάρχουν μεγάλα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και απασχολούν σχεδόν σε υπαρξιακό βαθμό την Ελλάδα, την κοινωνία, τους πολίτες. Ζητήματα όπως η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια που καλπάζουν με ευθύνη του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου του, με αποτέλεσμα να απομειώνουν τους ήδη μειωμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Είναι η μη πραγμάτωση των όρων που συνθέτουν την ‘’Ενεργειακή Δημοκρατία’’, με αποτέλεσμα οι μεγαλοπάροχοι ενέργειας να συνεχίζουν το ‘’πάρτι’’ τους – ένα πάρτι στο οποίο τα νοικοκυριά, οι αγρότες και οι μικρομεσαίες εταιρείες είναι όλοι ‘’απρόσκλητοι’’, συνεισφέροντας ωστόσο μεγάλο τμήμα του εισοδήματός τους σε αυτό. Και βέβαια είναι οι μεγάλες προκλήσεις σε ένα κομβικό τμήμα του μοντέλου παραγωγής της χώρας, την αγροτική παραγωγή, η οποία προσπαθεί να επιβιώσει εν μέσω κρίσεων που προκαλεί η Κλιματική Αλλαγή, εν μέσω στρεβλώσεων της αγοράς που καθιστά τους παραγωγούς ‘’επαίτες’’ των μεσαζόντων για τα προϊόντα τους και βέβαια τους καθιστούν έρμαια των τεράστιων αυξήσεων στις ζωοτροφές, τα αγροτικά φάρμακα και λιπάσματα, όπως και το υποτιθέμενα ‘’φθηνότερο’’ αγροτικό ρεύμα, τις κυβερνητικές επιδοτήσεις του οποίου καλούνται τώρα –μετά από ενάμιση χρόνο- να επιστρέψουν…».

Αναφορικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την πανώλη των αιγοπροβάτων, η οποία εξαπλώνεται με εκθετικό τρόπο σε όλη τη χώρα, αλλά και το φιάσκο των δήθεν ‘’αποζημιώσεων’’ για τις πλημμύρες του Daniel στους Θεσσαλούς αγρότες την προηγούμενη εβδομάδα, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι: «Ειδικά για την εισαγωγή, αλλά και την εξάπλωση της πανώλης η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες. Γιατί η πανώλη ‘’δεν ήρθε από τον ουρανό’’, αλλά πέρασε από τα χωρίς κανένα έλεγχο και πιστοποίηση σύνορά μας. Και δεν υπήρξαν έλεγχοι, γιατί η κυβέρνηση δεν φρόντισε έγκαιρα να στελεχωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με το κατάλληλο προσωπικό, με αποτέλεσμα σήμερα, τόσο οι Θεσσαλοί –τους οποίους το παθογόνο πρώτο χτύπησε- και στη συνέχεια όλοι οι κτηνοτρόφοι πανελλαδικά ‘’να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και τα μάτια στο Θεό’’».

Σχετικά με τις αποζημιώσεις για τα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου (Daniel & Elias), η Ευαγγελία Λιακούλη, υπογράμμισε πως: «Η ‘’καρδιά’’ της Ελλάδας, παραγωγικά, χτύπαγε στην Θεσσαλία και τώρα μετράμε τις ‘’πληγές του Φαραώ’’ μη μπορώντας ‘’να σηκώσουμε κεφάλι’’. Άκουγαν οι αγρότες μας τον πρωθυπουργό και τους διαδοχικούς υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης να υπόσχονται δίκαιες και στο 100% αποζημιώσεις και είδαν προχθές τελικά να πιστώνονται σε αυτούς, ακόμη και μόλις 4 ευρώ ανά στρέμμα (!), μη πιστεύοντας στα μάτια τους. Μια απίστευτη γραφειοκρατία μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου, των υπηρεσιών του και των εποπτευόμενων Οργανισμών του –όπως ο ΕΛΓΑ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ- οδήγησαν σε φοβερές καθυστερήσεις και τρομερές αδικίες, με αποτέλεσμα ολόκληροι κλάδοι όπως οι κτηνοτρόφοι να μην έχουν ακόμη αποζημιωθεί, όπως και ολόκληρες περιοχές της Θεσσαλίας. Ο δε ‘’εκσυγχρονισμός’’ του Κανονισμού του ΕΛΓΑ που θα αποζημιώνει δίκαια και τις καταστροφές από την Κλιματική Αλλαγή μετρά ήδη 5 χρόνια -από την ώρα δηλαδή που ανέλαβε η ΝΔ- και έχει γίνει ένα μακρόσυρτο, ‘’κακόγουστο αστείο’’. Ήδη -διάβαζα- στην Περιφέρειά μας οι νέοι αγρότες μειώθηκαν κατά το 1/3 μέσα σε ένα μόλις χρόνο.

Μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την τρομερή λειψυδρία, η οποία σύμφωνα με τις επιστημονικές προβλέψεις θα γίνει εντονότερη τα επόμενα χρόνια – και όλοι γνωρίζουμε πως ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας που συνέστησε η κυβέρνηση δε μπορεί να δώσει λύσεις, αλλά αντιθέτως μάλλον θα αποτελέσει μέρος του προβλήματος… Απαιτείται λοιπόν, συνολικό, ολιστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης, της ‘’παραγωγικής καρδιάς’’ της χώρας, της Θεσσαλίας ‘’εχθές’’ και όχι ‘’αύριο’’ όπως κάνει η κυβέρνηση, μεταθέτοντας όλα τα προβλήματα στο μέλλον», κατέληξε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Λιακούλη.

Βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω