Με μεγάλη συμμετοχή υλοποιείται το πρόγραμμα «Θαλασσινά Μπάνια» για τα μέλη των ΚΑΠΗ, από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας και τον Δήμο Λαρισαίων, αναδεικνύοντας την κοινωνική ευαισθησία και την διάθεση προσφοράς απέναντι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχεται δωρεάν προς τους πολίτες της τρίτης ηλικίας η δυνατότητα για θαλασσινά μπάνια, με την εκτέλεση καθημερινών δρομολογίων σε παραλία του νομού, παρουσία ειδικευμένου προσωπικού του Δήμου.

Τα θαλασσινά μπάνια πραγματοποιούνται σε οργανωμένη παραλία του νομού, παρουσία κατάλληλα εκπαιδευμένου για την ασφάλεια των λουομένων προσωπικού (ειδικότητας ναυαγοσώστη), ενώ τους ηλικιωμένους συνοδεύουν κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλεύτριες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, που δίνουν χρήσιμες συμβουλές στους λουόμενους τόσο κατά την παραμονή τους στη θάλασσα όσο και για την προστασία τους από την ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, γυμνάστρια της Διεύθυνσης συμμετέχει στην ομάδα καθοδηγώντας τα μέλη με ασκήσεις στο νερό, οι οποίες συμβάλλουν  στη μυϊκή τους ενδυνάμωση, καθώς και στην ψυχική και σωματική τους ευεξία.  Το πρόγραμμα διαρκεί τρεις εβδομάδες και συμμετέχουν 300 άτομα.

Τα μέλη, σε μια από τις θαλασσινές «εξορμήσεις» τους, επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων, κ. Παναγιώτης Δαλαμπύρας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας και Παραλίας του Δήμου Τεμπών, κ. Γεώργιος Νικολάου. Ο κ. Δαλαμπύρας ευχαρίστησε τον κ.Νικολάου για τη διάθεση δύο ναυαγοσωστών, προκειμένου οι λουόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς, αποδεικνύοντας την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων, καθώς και το κοινό τους ενδιαφέρον για την προστασία των ηλικιωμένων.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής  ο Δήμος Λαρισαίων θα συνεχίσει να αναπτύσσει δράσεις που σκοπό έχουν τη φροντίδα και ψυχική ανάταση των ατόμων της τρίτης  ηλικίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω