Με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης και του ΕΝΕΕΓΥΛ Ελασσόνας συναντήθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, την περασμένη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενη από το δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτριο Τσιάτσικα, τον πρόεδρο της κοινότητας Γαλανόβρυσης κ. Δημήτριο Καζάνα και την υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας Ελασσόνας κ. Αφροδίτη Λέτσιου.

Κατά την επίσκεψη, σε συνεννόηση με το εκπαιδευτικό προσωπικό και των δύο σχολικών μονάδων, παραδόθηκε γραφική ύλη για όλους τους μαθητές, σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας, η οποία συνεργάζεται συστηματικά με την αντιδημαρχία όλα αυτά τα χρόνια με την αμέριστη στήριξη της υπεύθυνης κ. Φωτεινής Μπλάτσιου.

Οι μαθητές γιόρτασαν την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και πραγματοποίησαν ενδιαφέρουσες δράσεις, που ως στόχο είχαν να μυήσουν τους μαθητές στον αθλητισμό και να αναδείξουν την προσφορά του. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Ελασσόνας αποτύπωσαν εικαστικές δημιουργίες με το σήμα των ολυμπιακών αγώνων και πραγματοποίησαν αθλητικές δραστηριότητες που προάγουν την συνεργατικότητα, την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα. Οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης, με σύνθημα «Τρέχω για το ΣΥΝ» πραγματοποίησαν ενδιαφέρουσα δράση για τη σημαντικότητα της συνύπαρξης όλων των ανθρώπων μέσα στην κοινωνία.

Η κ. Καρκαβανίδου έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές για τις ιδιαίτερες κατασκευές τους και την συμμετοχή στις δράσεις των σχολείων τους, ενώ συγχαρητήρια έδωσε σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την αφοσίωση τους στις ανάγκες των παιδιών που κάνουν καθημερινά εξαιρετική δουλειά, με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη. Ταυτόχρονα εξήρε τη χρησιμότητα του θεσμού του Ειδικού Σχολείου και απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους, που με το έργο τους συμβάλλουν στην άρση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού αποκλεισμού των παιδιών, τονίζοντας πως ο Δήμος Ελασσόνας θα συνεχίσει να είναι αρωγός αυτών των προσπαθειών.

Υπεύθυνες των δράσεων του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης οι κ.κ. Βαλατσού Μαρία και Παρλίτση Παρασκευή και του ΕΝΕΕΓΥΛ Ελασσόνας η κ. Παράσχου Μαρία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω