80 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την απελευθέρωση της Λάρισας από τη Γερμανική κατοχή (23-10-1944) και ο Δήμος Λαρισαίων θα γιορτάσει αυτή την ημέρα με ιδιαίτερη λαμπρότητα, διοργανώνοντας παράλληλες εκδηλώσεις, στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, αλλά και στο κέντρο της πόλης.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 11:15π.μ., θα συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο της πόλης, φορείς, μαθητές, αλλά και πολίτες, από όπου στις 11:30π.μ., με τη Φιλαρμονική του Δήμου να προηγείται, θα μετακινηθούν προς το Ηρώο της πόλης (μέσω Παπαναστασίου –Αρχαίου Θεάτρου-Βενιζέλου- Σκυλοσόφου-Ηρώο). Στις 11:45π.μ. θα τελεστεί Επιμνημόσυνη δέηση από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο. Στις 11:55π.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Γαρυφαλλιά Καρυστιανού-Γκολφινοπούλου και θα ακολουθήσει κατάθεση Στεφάνων – Ενός Λεπτού Σιγή -και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τη Γερμανική κατοχή, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 και ώρες 10:00 -13:30 και 17:30 – 20:30 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 και ώρες 10:00 – 12:15, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας (Ρούσβελτ 59), θα πραγματοποιηθεί η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μουσείων και Συλλόγων Φίλων Εθνικής Αντίστασης, με θέμα: “Μια ιστορία για την απελευθέρωση”.

Παράλληλα, στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στο Μύλο του Παππά, θα γίνεται προβολή ντοκιμαντέρ, με τίτλο “Το στάρι”, μία παραγωγή της ομάδας historistai, σχετικά με την πείνα, τον επισιτισμό και την αποστολή διεθνούς βοήθειας στην Ελλάδα της κατοχής, μέσα από κινηματογραφικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα. Οι προβολές θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω