Με τη συμμετοχή αθλητών από 7 ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποιήθηκε το 12ο Skiathos TrailRun, με το διεθνή ημιμαραθώνιο αγώνα ορεινού τρεξίματος 24 χλμ “Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη¨. Μια διαδρομή που συνδέει την πόλη της Σκιάθου με τη μεσαιωνική πόλη του νησιού, το απαράμιλλης κι άγριας ομορφιάς κάστρο και αναδεικνύει αφενός τη φυσική ομορφιά της ενδοχώρας και αφετέρου την πολιτιστική κληρονομιά του (εκτός από το κάστρο οι αθλητές περνούν από εκκλησάκια και μοναστήρια), όπως με ιδιαίτερη γλαφυρότητα τα αναφέρει στα διηγήματά του ο Παπαδιαμάντης.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας 10 χλμ. Urban Trail Run στα καλντερίμια της πόλης της Σκιάθου, ενώ οι μικροί φίλοι του αθλήματος έτρεξαν, όπως κάθε χρόνο, επιλεγμένες διαδρομές αποστάσεων 0.5 χλμ., 1 κι 1.5 χλμ. στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου. Για τρίτη χρονιά πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας Special Olympics Skiathos Run 800 μ. για άτομα με σύνδρομο Down και αυτισμό, σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Special Olympics Hellas, με συμμετοχή αποστολών από Λάρισα, Τρίκαλα και Σκιάθο.

Το φετινό Skiathos Trail Run αφιερώθηκε στη μνήμη του Γ. Αλεξανδρίδη ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για την πολυετή πυρόσφαιρά του προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σκιάθο. Την μπλούζα της διοργάνωσης στόλιζε η δημιουργία της μαθήτριας Λυκείου Σκιάθου, Μαρίας Μιτζέλου, έπειτα από σχετικό σχολικό διαγωνισμό, απεικονίζοντας τις Πλάκες, κοινό τμήμα των διαδρομών που διασχίζουν οι δρομείς των τριών βασικότερων αγώνων.

Σημειώνεται πως ένας βασικός σκοπός του Skiathos TrailRun γενικότερα είναι να δοθεί κίνητρο στα παιδιά του νησιού, μέσω της εθελοντικής συμμετοχής τους στους αγώνες, να βιώνουν τη χαρά του να μαθαίνουν να λειτουργούν ως ενεργοί πολίτες. Στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των νέων, κυρίως για το περιβάλλον, τα τελευταία χρόνια ένα μέρος των εσόδων από χορηγίες κι εγγραφές των αγώνων προσφέρεται για την ενίσχυση των δράσεων και των εξορμήσεων της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Σκιάθου σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) ή σε προορισμούς ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Σκιάθος: Με επιτυχία το 12ο TrailRunΣκιάθος: Με επιτυχία το 12ο TrailRun

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους τους εμπλεκόμενους για τη την συνεργασία και τη βοήθεια για μία ακόμη χρονιά, ώστε να διεξαχθούν αρμονικά οι αγώνες. Τα αποτελέσματα για τους δύο μεγάλους αγώνες και φωτογραφίες/ στιγμιότυπα από όλους τους αγώνες έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.skiathosrun.gr, καθώς και τις σελίδες στο facebook, Skiathos Trail Run Half-Marathon, και EcoΖην Skiathos.

Συνδιοργανωτές των αγώνων για το έτος 2024 ήταν ο Δήμος Σκιάθου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος  EcoΖην Σκιάθου κι η Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Σκιάθου, με την εθελοντική και αγωνιστική συμμετοχή των μαθητών.

Το δρομικό ραντεβού ανανεώνεται για τις 18 Μαΐου 2025, στο 13ο Skiathos TrailRun.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω