Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση Time to Youth, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ.

Περισσότεροι από 40 νέοι της τοπικής κοινωνίας πήραν μέρος στην εκδήλωση και πρωταγωνίστησαν στα στρογγυλά τραπέζια με θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην πολιτική, τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση. Στις εν λόγω θεματικές, σε συνεργασία με τους ειδικούς που συντόνιζαν τη συζήτηση, οι συμμετέχοντες μέσω μιας παραγωγικής ζύμωσης ανέδειξαν τα ζητήματα που τους απασχολούν καθώς επίσης και τις λύσεις που πρότειναν να εφαρμοστούν.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν εργαστήρια με θέμα τη λήψη αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο αλλά και τη δημιουργία ενός βιογραφικού σημειώματος.

Οι προτάσεις και οι απόψεις των νέων παρουσιάστηκαν στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρη Παπαλέξη που ήταν και οι ομιλητές στην εκδήλωση, αλλά και στους Αντιδημάρχους του Δήμου Λαρισαίων, Σωτήρη Βούλγαρη και Παναγιώτη Νταή, οι οποίοι με τη σειρά τους παρουσίασαν τις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των νέων για εκσυγχρονισμό και βελτίωση των διαδικασιών ενεργοποίησης και εμπλοκής τους.

Ευχαριστούμε τόσο τους προσκεκλημένους συντονιστές που εμπλούτισαν τη συζήτηση με την εμπειρία τους όσο και τους νέους που συμμετείχαν και ανέδειξαν τα σημαντικά ζητήματα που τους απασχολούν αλλά και τις προοπτικές που αναζητούν.

Το ΚΔΒΜ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» συνεχίζει τη δυναμική του πορεία με προγράμματα, δράσεις, παρεμβάσεις, υποστήριξη στοχεύοντας πάντα στη νέα γενιά και τις σύγχρονες ανάγκες της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω