Την Τρίτη 22/10/2024 το απόγευμα το Επιμελητήριο Λάρισας διοργάνωσε εκδήλωση για την Κρατική Αρωγή στο Νομό Λάρισας, με ομιλητή τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Τον Υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο υποδέχθηκαν στο Επιμελητηριακό Μέγαρο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος και μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Ο κ. Τριαντόπουλος, μιλώντας στην αίθουσα του β’ ορόφου του Επιμελητηρίου, έκανε γνωστές τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών κρατικής αρωγής όσον αφορά τη στήριξη επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που πλήγηκαν κυρίως από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία χρόνια οι πόροι για την Κρατική Αρωγή έχουν φθάσει τα 92 εκ. ευρώ στο Νομό Λάρισας. Όσον αφορά στον Daniel, τόσο για επιχειρήσεις όσο και για νοικοκυριά, έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο βαθμό η διαδικασία της επαυξημένης προκαταβολής της Κρατικής Αρωγής. O πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε ότι σκοπός της εκδήλωσης υπήρξε η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την περιοχή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού, οι Δήμαρχοι Λαρισαίων κ. Αθ. Μαμάκος, Κιλελέρ κ. Αθ. Νασιακόπουλος και Τεμπών κ. Γ. Μανώλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστ. Μπασδάνης, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλη επιχειρήσεων του Νομού Λάρισας. Με επιχειρηματίες και εκπροσώπους κατοίκων της περιοχής που πλήγηκαν από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel συναντήθηκε ο κ. Τριαντόπουλος νωρίτερα σε άλλη αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος, τονίζοντας την εξαιρετική συνεργασία που έχει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το Επιμελητήριο Λάρισας, εκ μέρους της Κυβέρνησης βράβευσε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σωτήριο Γιαννακόπουλο για τον συντονισμό στην υλοποίηση της Κρατικής Αρωγής μετά από φυσικές καταστροφές και γενικότερα για την συνεργασία σε αναπτυξιακά θέματα.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω