Φθινοπωρινό σκηνικό θα δημιουργήσει ο καιρός στην έναρξη της εβδομάδας, καθώς αναμένονται βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας και στη Θεσσαλία, αλλά και χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι κυρίως στα δυτικά, σύμφωνα με τον Λαρισαίο προγνώστη Φάνη Χατζηγρίβα.

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα: Αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα αίθριος καιρός με διάσπαρτες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, και κυρίως τα δυτικά και το Ιόνιο.

Σταδιακά μέσα, στην ημέρα από τα δυτικά και το Ιόνιο αρχικά, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τις θερμές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μπόρες η καταιγίδες, οι οποίες στην Κέρκυρα θα ενταθούν σημαντικά.

Μέχρι το βράδυ αργά τμηματικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μπόρες η διάσπαρτες καταιγίδες σε τμήματα της Δυτικής, κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής και τοπικά κεντρικής Στερεάς, Θεσσαλίας, Δυτικής και νότιας Πελοποννήσου και προς την τρίτη σε Σποράδες, τοπικά Εύβοια, και ανατολική Στερεά.

Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις.

Τα φαινόμενα προς τη νύχτα, και μέσα στη νύχτα στα δυτικά παράκτια (κυρίως), Ήπειρο και Ιόνιο τοπικά θα είναι ισχυρά με πιθανές χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ανέμους.

Άνεμοι στο Ιόνιο, νοτίων, νότιο δυτικών σταδιακά με ιδιαίτερη ένταση στο βόρειο.

Στο νότιο Αιγαίο, δυτικοί, νότιο δυτικοί, και στο νότιο ανατολικό, βόρειο δυτικοί.

Στο υπόλοιπο Αιγαίο βορείων, βόρειο ανατολικών, και στα ανατολικά, παράκτια και το Θερμαϊκό, νότιο ανατολικοί.

θερμοκρασία σε πολύ μικρή πρόσκαιρη άνοδο ως προς τις μέγιστες, στα ανατολικά ηπειρωτικά κυρίως και χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή στα υπόλοιπα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω