Για το ζήτημα που έχει προκύψει με το “Σπίτι του Ηθοποιού” και τη Μαρίνα Νικολαΐδου αλλά και τους λόγους που τους ανάγκασαν να την κάνουν έξωση από τη δομή μίλησε η Άννα Φόνσου στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα το πρωί της Παρασκευής 25/10.

«Η απόφαση να φύγει η κυρία Νικολαΐδου από το Σπίτι του Ηθοποιού ήταν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο είμαστε: Εγώ, ο Νίκος Μπακογιάννης, ο Τρύφων Παπουτσής, η Τζένη Ζαχαροπούλου, ο Νίκος Βερλέκης, η Κάτια Γέρου, ο Μάνος Καρατζογιάννης, η Νόρα Κατσέλη, η Μαίρη Ραζή, η Ελένη Ράντου και η Μαίρη Ροδά και τιμητική επιτροπή, η Ελένη Αρβελέρ, ο Θεοδωράκης, ο Θεοφίλου, ο Ηλιάδης, ο Κακογιάννης, ο Καλλέργης, ο Καμπανέλλης, ο Μερκούρης, ο Μερτζικώφ, ο Μπαμπινιώτης, η Παναγιωταρέα, ο Παπαπετρόπουλος, ο Πλωρίτης, και ο Αλέκος Φασιανός… Βάλαμε κι αυτούς που έχουν φύγει από τη ζωή γιατί δε γίνεται να τους παραβλέψουμε. Αυτή είναι η επιτροπή» είπε αρχικά η Άννα Φόνσου.

«Είμαι πάρα πολύ πικραμένη από αυτή την ιστορία. Ως ένα μεγάλο βαθμό φταίω κι εγώ. Έχω το ελάττωμα να είμαι πάντα δίπλα σε ανθρώπους που είναι δυστυχισμένοι, που οι άλλοι δε τους παίρνουν στα σοβαρά, που θέλουν να τους δώσουν μια άλλη ταυτότητα… Ήρθε λοιπόν η Μαρίνα Νικολαΐδου που έχει παίξει πολύ λίγο καιρό στο θέατρο, έχει παίξει όμως στο τσίρκο, είναι πολύ καλή στις παρουσιάσεις, ήταν μια πολύ δυστυχισμένη γυναίκα, ήρθε με ένα παλτό.

Μας την έφερε ο Τρύφων Παπουτσής και μας είπε ότι επειδή είναι ηθοποιός, έχει τελειώσει τη σχολή, να την κρατήσουμε. Αυτό συνέβη πριν 8,5 χρόνια, Μόλις την είδα άρχισα να τις προσφέρω ρούχα και ό,τι άλλο μπορούσα για να την κάνω να αισθανθεί καλύτερα, γιατί έκλαιγε συνέχεια. Είχε δίκιο που έκλαιγε. Μου είπε πως επειδή δε πληρώνει κανείς τίποτα στο Σπίτι του Ηθοποιού, ήθελε να βοηθήσει. 

Άρχισε να βοηθάει στην κουζίνα. Την πλήρωνα εγώ με δικά μου λεφτά και έχει υπογράψει όλες τις αποδείξεις, από την πρώτη μέρα. Σιγά σιγά άρχισαν να μου κάνουν διάφορα παράπονα κι έλεγα ¨δεν πειράζει”, παράπονα για την καθαριότητα. Πήραμε έναν άνθρωπο για την καθαριότητα. Ο άνθρωπος αυτός ήρθε και με βρήκε και μου είπε ότι γίνεται αυτό κι αυτό…» περιέγραψε η Άννα Φόνσου.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Πήγε κάποια στιγμή η καθαρίστρια να ανοίξει την αίθουσα συνεδρίου και δε μπορούσε, ήταν κλειδωμένη εκείνη μέσα. Κοιμόταν στο δικό μου διαμέρισμα πάνω και κάτω έκανε τα μπάνια της κτλ… Καταλάβαμε ότι είχε φτιάξει αντικλείδια. Αλλάξαμε τις κλειδαριές… Έδινε ληγμένα φαγητά. Έπαιρνε φαγητά και τα έκρυβε κάτω από το στρώμα, σε ντουλάπια… Μου έχει πάρει το φουστάνι της Μελίνας Μερκούρη, το βρήκα τυχαία. Το παραδέχτηκε ότι το πήρε και μου είπε ότι της το χάρισα. Αποκλείεται εγώ να της το χάρισε, είπε ότι θα μου το φέρει, αλλά ακόμα δε μου το έχει φέρει».

«Την άκουσα να λέει για μένα ότι είμαι μια μέγαιρα… Μου ζήτησε συγγνώμη… Την πήρα πάλι πίσω… Δεν άφηνε ποτέ κανέναν να μπει στο δωμάτιό της… Μπήκαμε μέσα πριν 20 μέρες που κερδίσαμε την πρώτη δίκη…Στο δικαστήριο που πήγαμε αρνήθηκε ότι έχει μια κόρη, και το παραδέχτηκε τώρα. Αυτό τα λέει τώρα…Έκανε πάρα πολλά, δε ξέρω γιατί της τα συγχωρούσα. Νομίζω ότι έχει προβλήματα και είχαμε εισηγηθεί να την εξετάσει ψυχίατρος αλλά το δικαστήριο λέει ότι έχει σώας τας φρένας» κατέληξε η Άννα Φόνσου.

Περισσότερα Εδω