«Μεθοδεύσεις και σκανδαλώδεις αλλαγές που οδήγησαν στην καταστρατήγηση του πίνακα στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών» καταγγέλλει με δήλωσή του, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Σε πρωτόγνωρο σκάνδαλο έχει πλέον μετατραπεί η διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών για την παροχή ψηφιακής εκπαίδευσης και εκπαιδευτικού διδακτικού έργου στο Ψηφιακό Φροντιστήριο στους μαθητές της Γ’ τάξης, εξαιτίας των μεθοδεύσεων και των σκανδαλωδών αλλαγών από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Ενώ στην αρχική πρόσκληση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ορίζονταν ως προαπαιτούμενο η πενταετής (5ετή) διδακτική εμπειρία σε δημόσια σχολική μονάδα, μεταγενέστερα και εκπρόθεσμα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ψηφίστηκε και εφαρμόσθηκε τροπολογία με την οποία ξαφνικά μοριοδοτούνταν και η προϋπηρεσία από φροντιστήρια. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην πρόσληψη αναπληρωτών που βρισκόταν σε πολύ χαμηλή θέση στον τελικό αξιολογικό πίνακα και είχαν μηδενική προϋπηρεσία σε δημόσια σχολική μονάδα.

Η ανάρτηση δε των πινάκων της αναλυτικής μοριοδότησης και της τελικής αξιολόγησης ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, όπως ουδέποτε πραγματοποιηθήκαν και οι προβλεπόμενες από την προκήρυξη συνεντεύξεις των υποψηφίων εκπαιδευτικών.

Δυστυχώς, καθημερινά αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση παραμένει ‘πιστή’ στις αξίες της και δεν παρεκκλίνει από την εφαρμογή της αδιαφάνειας, της μεθόδευσης αλλά και της καταστρατήγησης οποιασδήποτε αξιοκρατικής διαδικασίας» καταλήγει.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω