Έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου η 22η Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ, την οποία διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, με μεγάλη ανταπόκριση εκπροσώπων πενήντα επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, οι οποίες προσφέρουν 1.500 θέσεις εργασίας.

Οι εκπρόσωποι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με αναζητούντες εργασία, να διενεργήσουν συνεντεύξεις και να συγκεντρώσουν βιογραφικά, ενώ οι Εργασιακοί Σύμβουλοι Εργοδοτών ενήργησαν ως συνεργάτες σε θέματα αναζήτησης προσωπικού.

«Για άλλη μια φορά έχουμε μεγάλη ανταπόκριση και καλούμε όλους όσους ψάχνουν για δουλειά, να έρθουν, να συνομιλήσουν μαζί με επιχειρήσεις και εργοδότες από τις 10:00 μέχρι τις 18:00, χωρίς ραντεβού, χωρίς διαμεσολάβηση, να δώσουν το βιογραφικό τους, να συζητήσουν και ελπίζουμε να γίνει το πολυπόθητο “πάντρεμα” μεταξύ προσφοράς και ζήτησης», ανέφερε ο Διοικητής της ΔΥΠΑ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι εκδηλώσεις αυτές της ΔΥΠΑ έχουν συμβάλει ενεργά στην επικοινωνία μεταξύ εργοδοτών και ατόμων που αναζητούν εργασία, ενώ έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση της ανεργίας από 17,6% στο 10%.

«150.000 άνθρωποι έχουν βρει δουλειά μέσω της ΔΥΠΑ τα τελευταία χρόνια, που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ. Κανείς όμως δεν εφησυχάζει, για αυτό επενδύουμε στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, κατάρτιση, επιδότηση εργασίας, επαγγελματική εκπαίδευση», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Πρωτοψάλτης.

Αναφορικά με τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και τη σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας, τόνισε ότι γίνεται επεξεργασία διαφόρων δράσεων με επίκεντρο τη Θεσσαλία, οι οποίες αναμένεται να φέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις εργασίας, ενώ πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις στο προσεχές διάστημα.

«Επενδύουμε στον άνθρωπο, επενδύουμε στις δεξιότητες», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Πρωτοψάλτης.

 

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες/ βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω