Ολοκληρώθηκε η γιορτή κρασιού Αμπελώνα 2024 με ένα πλούσιο πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις όπως οι  εξαιρετικές ομιλίες για το Αμπέλι, το Σταφύλι και το κρασί αλλά και την διατροφική αξία του κρασιού στα πλαίσια της Μεσογειακής διατροφής, προβολή κινηματογραφικών ταινιών για ενήλικες και παιδιά, την εξαιρετική παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους συλλόγους παραδοσιακών χορών του Αμπελώνα,  με την συμμετοχή όλων των συλλόγων (Πολιτιστικών και Αθλητικών) του Αμπελώνα με περίπτερα που παρουσίασαν τις δράσεις τους.

Ο σύλλογος συμμετείχε για άλλη μία φορά με περίπτερο στο οποίο παρουσιάστηκε έκθεση φωτογραφικού υλικού από παλιότερες γιορτές κρασιού αλλά και από την καλλιέργεια του αμπελιού, την οινοποίηση και την παραγωγή τσίπουρου την επιμέλεια της οποίας είχε ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Γκουγκουστάμος Δημήτριος και παράλληλα διοργάνωσε  ένα τετραήμερο Αλληλεγγύης με συγκέντρωση τροφίμων για τις ευάλωτες οικογένειες του Αμπελώνα.

smart

Το περίπτερο επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Αστέριος Τσικριτσής, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αθανάσιος Μαμάκος, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες κα Μαρία Γαλλιού, κ. Σωτήρης Σουλούκος, κ. Ε. Αποστόλου, Α. Κομήτσα, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου και τους ενημέρωσαν για την έκθεση φωτογραφικού υλικού και για τις δράσεις του συλλόγου.

Όλοι τους εξήραν τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του συλλόγου και τόνισαν ότι θα είναι δίπλα μας σε κάθε δράση.

smart

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ακούσαμε την εξαγγελία του Περιφερειάρχη κ. Κουρέτα για την δημιουργία Μουσείου Οίνου και Τσίπουρου στον Δήμο μας. Ευελπιστούμε ότι θα επιλεγεί ο Αμπελώνας γιατί και οι χώροι υπάρχουν και γιατί θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του Αμπελώνα.

Θα πρέπει, όμως, με λύπη μας να αναφέρουμε ότι  δυστυχώς το κάλεσμά μας για συγκέντρωση τροφίμων για τις ευάλωτες οικογένειες του Αμπελώνα δεν είχε ανταπόκριση από τους κατοίκους του Αμπελώνα. Η αλληλεγγύη είναι ίσως μια λέξη, μία έννοια που δεν μας είναι ακόμα γνωστή. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να προσφέρουμε  στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας Κατσάνη Θανάση, Νταβαρούκα Γιάννη, Γκόλτσιο Δημήτρη, Φούκα Γιώργο που μας εμπιστέφθηκαν το φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό τους αρχείο, τον Φούκα Γιώργο για ευγενική διάθεση αντικειμένων που έχουν σχέση με το αμπέλι, το σταφύλι και το κρασί και στόλισαν το περίπτερο του συλλόγου, και τον κ Νικολακούλη Κωνσταντίνο που μας έφτιαξε και εκτύπωσε το φυλλάδιο του συλλόγου που μοιράστηκε στους επισκέπτες του περιπτέρου.

Τέλος θα θέλαμε να συγχαρούμε  την Δημοτική αρχή για την εξαιρετική διοργάνωση της γιορτής κρασιού καθώς με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση είδαμε ότι υλοποιήθηκαν όλες οι προτάσεις μας για τις εκδηλώσεις  που θα περιλαμβάνει η Γιορτή Κρασιού.

Ευχόμαστε κι ελπίζουμε σε μια ακόμα καλύτερη γιορτή του χρόνου» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω