Το πρώτο καυτό Σαββατοκύριακο του φετινού καλοκαιριού είναι γεγονός, με τους Λαρισαίους από χθες Σάββατο να οδηγούνται στις κοντινές παραλίες για να δροσιστούν, κάτι που αναμένεται να γίνει και σήμερα Κυριακή παρά την διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Επηρεάστηκε όμως η κίνηση στα παράλια της Αγιάς από την κακοκαιρία Daniel, τον περασμένο Σεπτέμβριο; Σε τι κατάσταση είναι οι παραλίες και πως το αντιμετώπισαν όλο αυτό οι επιχειρηματίες της περιοχής; Τις απαντήσεις δίνει, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Νίκος Ντάγκας, επαγγελματίας του τουρισμού που δραστηριοποιείται στα παράλια της Αγιάς τονίζοντας: «Η Λάρισα, όσο οξύμωρο και να ακούγεται έχει 70 χλμ παραλίες και στην περιοχή της Αγιάς 45 χλμ ακτογραμμή και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι έχουμε 26 παραλίες σαν επιλογή με ποικιλία, δηλαδή υπάρχουν κοσμικές παραλίες αλλά και ερημικές ανάλογα με τις προτιμήσεις, είτε με βότσαλο είτε με αμμουδιά».

Για το αν επηρεάστηκε η περιοχή σε σχέση με την κίνηση από τις κακοκαιρίες Ντάνιελ και Ελίας, ο κ. Ντάγκας επισημαίνει: «Υπήρξε μια δυστοκία, όμως μετά την κακοκαιρία τα πράγματα επανήλθαν πολύ γρήγορά. Το Αιγαίο είναι ανοιχτό, οπότε η μόλυνση δεν μας επηρέασε ιδιαίτερα ήταν μόνο λίγο στις αρχές και μετά εξομαλύνθηκε η κατάσταση. Το νερό είναι πόσιμο και υγιεινό ούτε είχαμε ιδιαίτερες ζημιές στις υποδομές. Έχουμε δύο πράγματα όμως που μας απασχολούν, ένα ότι, μας ξεπέρασε η φήμη ότι έχουμε ακόμη τη ζημιά, κάτι που πραγματικά δεν υφίσταται. Και το δεύτερο είναι ότι αυτοί που σηκώσανε το μεγαλύτερο βάρος είναι οι επιχειρηματίες της περιοχής, καθώς δεν στηρίχτηκαν για τις ζημιές που υπέστησαν, δεν ενισχυθήκανε μέχρι τώρα. Μπήκανε στην σεζόν από μόνοι τους. Διατηρούν όμως οι επαγγελματίες μια συγκρατημένη αισιοδοξία, επειδή υπάρχουν αυτά τα δυνατά μπραντ, δηλαδή οι επιλογές, η θάλασσα, ο συνδυασμός με τα τοπικά προϊόντα, ο συνδυασμός με τις γεύσεις, τον πολιτισμό αλλά και η ετοιμότητα των επιχειρηματιών, εκτιμούμε ότι συνθέτουν μια πρόταση που δεν είναι απλά μια απόδραση, είναι μία εμπειρία που μπορεί να ζήσει κάποιος και θεωρούμε ότι θα ανακάμψει. Το βλέπουμε από τα πρώτα Σαββατοκύριακα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες που βλέπουμε τον κόσμο να έρχεται».

Όσο για τις ξαπλώστρες που φέτος θα χρεώνονται στην περιοχή, ο κ. Ντάγκας σημείωσε: «Υπάρχει μια ελάχιστη χρέωση, η ελάχιστη. Αναγκάστηκαν οι επιχειρηματίες να βάλουν ένα μικρό αντίτιμο που δεν ξεπερνά τα τρία ευρώ. Με την παροχή που προσφέρουν σήμερα οι επιχειρηματίες, είναι το ελάχιστο πραγματικά το οποίο θα μπορούσανε να πάρουνε με όλη τη δυσκολία την οποία έχει ο κόσμος αλλά και οι ίδιοι».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω