Τριήμερο μαραθώνιο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με τίτλο «EQUALS-EU Hackathon – ICT for Social Equality», διοργανώνει το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας από την Τετάρτη 4 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022.

«Έχεις μια καινοτόμα ιδέα που θα μπορούσε να συμβάλει στην ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας; Σου δίνουμε την ευκαιρία να την υλοποιήσεις!» Με αυτό το μήνυμα προσκαλούν οι διοργανωτές το κοινό να λάβει μέρος στον μαραθώνιο, που έχει ως στόχο να αναδείξει καινοτόμες λύσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στην επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Το πρόγραμμα του τριημέρου

  • 4 Μαΐου: Κατά την πρώτη μέρα του Hackathon, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά, ενώ θα χωριστούν σε ομάδες και θα μοιραστούν τις ιδέες και τις προτάσεις τους (Ώρα: 10:00 – 17:00, Ματρόζου 1 & Τζαβέλα, Ν. Φάληρο)
  • 5 Μαΐου: Η ώρα της δουλειάς! Οι ομάδες που θα έχουν δημιουργηθεί θα «δουλέψουν» online τις ιδέες τους και θα συν-διαμορφώσουν τις προτάσεις τους
  • 6 Μαΐου: Οι συμμετέχοντες/ουσες θα παρουσιάσουν online τις προτάσεις τους στην κριτική επιτροπή, η οποία θα ανακοινώσει και τους νικητές (Ώρα: 15:00 – 17:00)

Τα βραβεία

Οι ομάδες που θα εντυπωσιάσουν περισσότερο τους κριτές με την ιδέα τους θα λάβουν τα εξής βραβεία:

  • Συμμετοχή σε 6μηνο πρόγραμμα incubator με workshops και mentoring, προκειμένου να υποστηριχθούν στην υλοποίηση της ιδέας τους
  • Συμμετοχή σε θερινό σχολείο, διάρκειας 3 εβδομάδων, σε Όσλο, Γενεύη και Βαλένθια για τον/την επικεφαλής της νικήτριας ομάδας
  • Πιστοποιητικό EQUALS-EU

Όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν δώρα – έκπληξη κατά την πρώτη ημέρα του Hackathon.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: 1 Μαΐου 2022

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τους διοργανωτές στο 210 3637547 ή στο  altiparmakis.a@kmop.org


Το EQUALS-EU Hackathon πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕQUALS-EU, μέρος της πρωτοβουλίας των UN Women και International Telecommunications Union, ΕQUALS Global Partnership. Στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλει στην ενδυνάμωση και ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στην επιχειρηματικότητα και πιο συγκεκριμένα στον τομέα της τεχνολογίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω