Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, στα πλαίσια το προγράμματος Erasmus+ με τίτλο“Let´sgoincreaseskillsof 21stCentury”, επισκέφτηκετηνπόληBarreiroστηνΠορτογαλίααπό8/5έως14/5.

Συμμετείχαν επίσης, αποστολές από τηνΙταλία, την Τουρκία, και την Τσεχία.Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν 2 εκπαιδευτικοί και 9 μαθητές.

Κατά την παραμονή στην πόλη τουBarreiroοι ομάδες συμμετείχαν σε προγραμματισμένες δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου όπως προγραμματισμός και αγώνες Legorobot. Πήραν μέρος σε ξενάγηση στην πόλη του Barreiro. Όλες οι αποστολές επισκέφτηκαν την πόλη Sintra, η οποία ανήκει στον κατάλογο μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Επιπλέον, οι μαθητές και οι καθηγητές βρέθηκαν κοντά στα δελφίνια στο φυσικό τους περιβάλλον στο ArrabidaNaturalPark.Οι αποστολές επισκέφτηκαν τηνΛισαβώνα όπουέκαναν περιήγηση στην πόλη και στον ποταμόΤάγομε αμφίβιοόχημα. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών του σχολείου SantoAntre και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής τους.

Το ταξίδι στο Barreiro και στηνΠορτογαλία ήταν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές και τους καθηγητές. Η φιλοξενία των Πορτογάλων εταίρων μας και των Πορτογαλικών οικογενειών ήταν πραγματικά εγκάρδια.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω