«Στα χρόνια που με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας ξέρετε ότι για ‘μένα πάνω από όλα είναι τα προβλήματα του τόπου. Κατανοώ, λοιπόν, απόλυτα την ανησυχία σας -παρά τα όσα έγιναν για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Daniel- για τις εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν στην αποκατάσταση των υποδομών όσο και σε αποζημιώσεις από την αρωγή.

Γι’ αυτό ακριβώς βρίσκομαι ενώπιών σας για να σας ακούσω, να καταγράψω προβλήματα και να τα θέσω με την ένταση που επιβάλλεται στους αρμοδίους. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε και τα “απόνερα” του Daniel». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Σοφό, τα Μύρα και το Καλό Νερό, όπου είχε επαφές με πολίτες -κυρίως αγρότες της περιοχής.

Ο Θεσσαλός πολιτικός άκουσε τα προβλήματα των κατοίκων και συζήτησε με πολλούς από αυτούς για την πορεία των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και την αρωγή για τις ζημιές από τον Daniel, την δημογραφική κατάσταση των χωριών, καθώς και επιμέρους ζητήματα που τους απασχολούν.

Ακαλλιέργητα χωράφια

Όπως τόνισαν οι κάτοικοι, σημαντικό ζήτημα, είναι η αποκατάσταση του οδικού δικτύου από την παλαιά εθνική οδό των Φαρσάλων μέχρι τα χωριά τους, καθώς υπάρχουν σημεία του οδοστρώματος που έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες και εγκυμονούν κινδύνους στις καθημερινές τους μετακινήσεις.
Επίσης, υπογράμμισαν ότι λόγω του ανάγλυφου της περιοχής υπήρξαν μεγάλες ζημιές στο έγγειο κεφάλαιο, στα χωράφια τους, όπου οι απορρέουσες ποσότητες νερού παρέσυραν το έδαφος και άφησαν μεγάλα κενά, τα οποία δεν καλύπτονται με την καλλιέργεια του εδάφους.

Αυτοί οι αγροί δεν καλλιεργήθηκαν φέτος λόγω της οικονομικής αδυναμίας πολλών να επιδιορθώσουν με ιδίους πόρους τις ζημιές και ζήτησαν να επισπευστούν οι αποζημιώσεις της κρατικής αρωγής, άλλα και να υπάρξει μέριμνα για τα χωράφια τα οποία ήταν πρακτικά αδύνατο να καλλιεργηθούν. Τέλος, σημείωσαν ότι αναμένουν την κοινοποίηση των πορισμάτων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο στον δήμο τους και προσδοκούν ενεργότερα μέτρα από την πολιτεία για την δημογραφική συρρίκνωση των χωριών.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε ότι από νωρίς είχε τοποθετηθεί για την αποζημίωση των πληγέντων που δεν μπόρεσαν να καλλιεργήσουν λόγω φερτών υλικών ή άλλων ζημιών στη γη τους για φέτος και αυτή την εκκρεμότητα την έχει θέσει δημοσίως υπόψη των κυβερνητικών κλιμακίων που επισκέφθηκαν τον νομό, αλλά και κατ ιδίαν σε συναντήσεις του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Τσιάρα, ώστε να εξευρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για τις αποζημιώσεις.

Αποκατάσταση δρόμου

Σχετικά με την αποκατάσταση του οδοστρώματος στον κεντρικό δρόμο πρόσβασης στα χωριά, Σοφό, Καλό Νερό και Μύρα, από τον δρόμο Φαρσάλων, επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι σε άμεσο χρόνο θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες στα τμήματα εκείνα των 16 χιλιόμετρων της διαδρομής μέχρι το Νέο Περιβόλι, που χρήζουν αποκατάστασης.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω