«Όταν υπάρχει κοινό όραμα για τον τόπο αλλά και ουσιαστικός συντονισμός για την υλοποίηση αυτού του οράματος, μπορεί να γίνουν “θαύματα”. Κι αυτό συνέβη με την σύσταση του Πρότυπου Σχολείου στην Λάρισα, αλλά και την δρομολόγηση της ανέγερσης ενός σύγχρονου διδακτηρίου που θα το στεγάσει. Από την κωλυσιεργία, ακόμη και την άρνηση, που αντιμετωπίσαμε όσοι με επιμονή για χρόνια επιδιώξαμε τη δημιουργία Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου στην πόλη, φθάσαμε φέτος στον αγιασμό των πρώτων τάξεών τους, και ήδη στη δέσμευση του υπουργείου Εσωτερικών για την ταχύτατη κατασκευή ενός κτιρίου που θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 750 μαθητές. Γι’ αυτό τον λόγο και ήρθα στον αγαπητό Δήμαρχο Λαρισαίων για να συνεχίσουμε στον ίδιο συντονισμένο βηματισμό μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Στο κοινό μας “μέτωπο” συμμετέχει ενεργά και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο κ. Δημήτρης Κουρέτας, με τον οποίο είχα την ευκαιρία να συζητήσω το ζήτημα, στο περιθώριο της σύσκεψης με το υπουργικό κλιμάκιο για τον ένα χρόνο από τις πλημμύρες, στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκο, με σκοπό τον περαιτέρω συντονισμό για την ανέγερση του νέου διδακτηρίου για το Πρότυπο Σχολείο στη Λάρισα.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος εδώ και τέσσερα χρόνια εργάζεται για την ίδρυση του Πρότυπου Σχολείου, θέτοντας το ζήτημα ακόμη και στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λαρισαίων και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την θετική απάντηση που έλαβε στην Βουλή από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Βασίλη Σπανάκη, στην επίκαιρη ερώτηση που απηύθυνε προς το υπουργείο Εσωτερικών για την «Κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος για Πρότυπο Γυμνάσιο και Λύκειο Λάρισας».

Υπενθυμίζεται ότι, απαντώντας ο αρμόδιος υφυπουργός στην επίκαιρη ερώτηση του Θεσσαλού πολιτικού, τον διαβεβαίωσε ότι «η απάντηση, λοιπόν, είναι ξεκάθαρη: Ναι, θα ενισχύσουμε οικονομικά τον Δήμο Λαρισαίων για να κατασκευαστεί αυτό το σχολείο και αναλαμβάνω προσωπικά, μαζί με τον υπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο τον συντονισμό όλων εκείνων των υπηρεσιών, των Υπουργείων και φυσικά του Δήμου και της Περιφέρειας, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες».

Σημειώνεται ότι το οικόπεδο που θα κατασκευαστεί το Σχολείο, το οποίο παραχωρεί ο Δήμος Λάρισας, βρίσκεται στην οδό Σαρίμβεη, έχει ήδη κριθεί από την επιτροπή καταλληλότητας ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ενώ το ενδεικτικό κτηριολογικό πρόγραμμα βρίσκεται πλέον στο υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να εγκριθεί άμεσα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το κτηριολογικό πρόγραμμα, η ανάλυση του κόστους για την κατασκευή του σχολείου και τέλος θα ανακοινωθούν οι πηγές χρηματοδότησης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω