Πυκνός καπνός έχει καλύψει τη Νέα Πέραμο, στα Μέγαρα. Η φωτιά βρίσκεται μια ανάσα από τα σπίτια, ενώ εκκενώθηκε το Κανδήλι. Μάλιστα, εστάλη και μήνυμα από το 112 σε κατοίκους της Νέας Ζωής Κανδηλίου και τη Λεωφόρο Καταδρομών, προκειμένου να εκκενώσουν προς τα Μέγαρα.

Το μέτωπο της φωτιάς μεγαλώνει συνεχώς, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν, ενώ αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή τους. Γι αυτόν τον λόγο οι Αρχές με μπουλντόζα κάνουν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικες ζώνες ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Εάν η φωτιά περάσει τον περιφερειακό, δεν σώνεται. Η φωτιά θα φθάσει στα Μέγαρα. Δεν έχουμε εναέρια μέσα και τα πυροσβεστικά δεν μπορούν να προσεγγίσουν το βουνό. Κάνουμε μόνο προσευχή” τόνισε στην ΕΡΤ ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός ο οποίος σημείωσε ότι οι φλόγες είναι πολύ κοντά στα σπίτια.

Βορειοδυτικά, η εικόνα είναι πιο δύσκολη λόγω ανέμων και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα και την Οινόη. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν όμως τα εναέρια μέσα να προσεγγίσουν, ενώ λόγω πτώσεων δέντρων είναι δύσκολη η προσέγγιση και από τα πεζοπόρα τμήματα. Το καλό είναι ότι υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες οι οποίες εκτιμάται ότι μέσα στην ημέρα θα μπορέσουν να ελεγχθούν πλήρως και δεν θα υπάρξει καμία μεγάλη αναζωπύρωση.

Παράλληλα, κινδύνεψε η κατασκήνωση Μελετάκη, η οποία όμως σώθηκε με την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Αναζωπυρώσεις υπάρχουν και στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων, όπως και στη Μάνδρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω