Μοιράσου το αρθρο!

Τα διαθέσιμα ραντεβού έκλεισαν για το επόμενο τρίμηνο μέσα σε ένα 24ωρο – Κρέμασε το τηλεφωνικό κέντρο από τις εκατοντάδες κλήσεις – Πάνω από 100 άτομα περίμεναν χθες έξω από το ιατρείο για να κλείσουν δια ζώσης ραντεβού

Ραντεβού από… Σεπτέμβριο δίνει το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου. Ασθενείς που επιχείρησαν να κλείσουν ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία προκειμένου να εξεταστούν από γιατρό ενημερώθηκαν ότι όλες οι διαθέσιμες ημερομηνίες έχουν καλυφθεί για το επόμενο τρίμηνο και θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το φθινόπωρο.

Προχθές Τρίτη, άνοιξε το σύστημα για τον ορισμό ραντεβού στο γαστρεντερολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου και στην κυριολεξία δόθηκε… μάχη. Η ζήτηση ήταν τέτοια, που πριν καν συμπληρωθεί 24ωρο, εξαντλήθηκαν όλες οι διαθέσιμες ημερομηνίες για το επόμενο τρίμηνο!

Ασθενείς επιχειρούσαν μάταια να πιάσουν γραμμή στο τηλεφωνικό κέντρο του ιατρείου, το οποίο από τον μεγάλο όγκο των κλήσεων που δέχθηκε «κρέμασε» και τέθηκε προσωρινά εκτός λειτουργίας.

Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πτοήθηκαν και επιχείρησαν να κλείσουν δια ζώσης ραντεβού. Μετέβησαν επί τόπου στα εξωτερικά ιατρεία και περίμεναν σε ουρές. Περισσότερα από 100 άτομα συνωστίζονταν προχθές στους διαδρόμους των εξωτερικών ιατρείων από τις πέντε το απόγευμα, προκειμένου να καταφέρουν να κλείσουν ραντεβού για να εξεταστούν.

Η ζήτηση διαθέσιμου ραντεβού από ασθενείς που επιθυμούν να εξεταστούν είναι μεγάλη, όμως από το γαστρεντερολογικό τμήμα γίνονται μόλις επτά ραντεβού σε δύο ημέρες κάθε εβδομάδα.

«Το συγκεκριμένο τμήμα μέχρι και πριν έναν χρόνο λειτουργούσε με τρεις γιατρούς. Σήμερα στελεχώνεται από έναν επικουρικό. Εχουμε προκηρύξει θέση γιατρού και θα ζητήσουμε και επιπλέον εφόσον χρειαστεί. Ο ένας γιατρός που υπηρετεί σήμερα, επειδή καταλαβαίνει το πρόβλημα που υπάρχει βλέπει αντί για επτά και επιπλέον ασθενείς», ανέφερε ο διοικητής του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου, Ιωάννης Ντόκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ίδιο πρόβλημα εντοπίζεται και στο οφθαλμιατρικό τμήμα, από το οποίο έχουν παραπεμφθεί για επέμβαση καταρράκτη στα χειρουργεία του Νοσοκομείου περί τους 145 ασθενείς έναντι το πολύ 30 μέχρι και το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Ντόκος αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει στην εξυπηρέτηση των ασθενών σημείωσε ότι έχουν προκηρυχθεί και νέες θέσεις γιατρών, ενώ ετοιμάζεται να επικαιροποιηθεί και να αυξηθεί ο αριθμός των ραντεβού αλλά και να εγκαινιαστεί νέο απόλυτα διαφανές σύστημα για το κλείσιμο ραντεβού. «Σε ένα μήνα θα αλλάξει ο τρόπος που θα κλείνονται ραντεβού. Θα γίνεται μέσω πλατφόρμας στο διαδίκτυο και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παρεμβάσεων με εμβόλιμα ραντεβού. Το σύστημα θα είναι απολύτως διαφανές», ανέφερε. Σημείωσε βεβαίως ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να κλειστεί τηλεφωνικό ραντεβού ή ραντεβού με φυσική παρουσία για τους μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Περισσότερα Εδω