«Σαν “καλός ψαράς” ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης “άπλωσε τα δίχτυα του”, για άλλη μια φορά, επιμένοντας πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου, είναι “αναγκαία” και “ωφέλιμη” για τη χώρα, τώρα βέβαια που η ΝΔ καταποντίζεται δημοσκοπικά», τόνισε εισαγωγικά η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών για το υποτιθέμενο “νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων” και σε σχέση με την πρωινή δήλωση – “βόμβα” του υπουργού Υγείας, περί ανάγκης αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Ενώ συμπλήρωσε, δηκτικά: «Μια τέτοια αλλαγή δεν ξέρω αν είναι ωφέλιμη για τη χώρα, αλλά σίγουρα είναι ωφέλιμη για τη ΝΔ, η οποία “κόβει και ράβει” ξανά τους θεσμούς κατά το δοκούν, προκειμένου να φέρει στα μέτρα της το “κοστούμι” της εξουσίας και να συνεχίσει να το φορά απρόσκοπτα…».

Στη συνέχεια και επί της ουσίας του συζητούμενου σχεδίου νόμου, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λάρισας τόνισε πως αυτό έχει μεγαλύτερη αξία ως “ελεγειακή ωδή” στην περιλάλητη ανάπτυξη που δήθεν επήλθε στα 5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, παρά ως ένας συνεκτικός και ολοκληρωμένος νομικός χάρτης, για την ενίσχυση και υλοποίηση των απαραίτητων δημοσίων επενδύσεων.

«Στην εξαιρετικά ωραιοποιημένη εικόνα που προβάλει η κυβέρνηση, περί δήθεν “τεράστιας” ανάπτυξης και δήθεν φιλο-επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, τα στοιχεία που έρχονται από την Ε.Ε. κάνουν λόγο πως όλα αυτά παραμένουν αναιμικά, παρά τον πακτωλό που εισέρρευσε στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης μετά τον covid-19 και με ποσά που συγκρίνονται μόνο με αυτά του Σχεδίου Μάρσαλ, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επιπλέον, το κυβερνητικό αφήγημα καταρρέει, όταν τα στοιχεία επιπροσθέτως καταδεικνύουν πως η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε επενδύσεις και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την προτελευταία Βουλγαρία, καθώς και με τεράστια απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», υπογράμμισε η Ευαγγελία Λιακούλη, συμπληρώνοντας πως:

«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όπου η κυβερνητική “αναπτυξιακή παραμυθία” “λιβανίζεται” νυχθημερόν από όλα τα κυβερνητικά στελέχη και τα φιλο-κυβερνητικά ΜΜΕ, οι πολίτες διαπιστωμένα έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, το ιδιωτικό χρέος που καθημερινά αυξάνεται, αλλά και τους πλειστηριασμούς και την ανεξέλεγκτη δράση των funds και των servicers που αποθρασύνονται μέρα με τη μέρα, με την ανοχή της ΝΔ».

Για τη δε μάχη “οπισθοφυλακής” που έδωσαν οι 10+1 βουλευτές της ΝΔ, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, προκαλώντας τη μήνη του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και την “εκπαραθύρωση” από την Κ.Ο. της ΝΔ ενός βουλευτή (Μ. Σαλμά), η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε πως οι αντιδράσεις τους είναι “too little, too late”, όταν το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 4 χρόνια κατέθεσε πάνω από δέκα φορές στη Βουλή, όχι απλές, γραπτές ερωτήσεις -όπως οι 11- αλλά ολοκληρωμένες προτάσεις-τροπολογίες, προκειμένου να υιοθετηθούν αυτούσιες από την κυβέρνηση και να μπει, επιτέλους, ένα τέλος στο “βραχνά” της μη προστασίας της α’ κατοικίας και της αγροτικής γης πολιτών και παραγωγών.

Καταλήγοντας, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Το “παραμύθι” της υποτιθέμενης ανάπτυξης του κ. Μητσοτάκη αφορά μόνο μια σειρά εγχώριων μεγάλων εταιριών και ομίλων, μετρημένων στα δάκτυλα των δύο χεριών. Πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης διαμοιράζονται χωρίς καμία λογοδοσία και χωρίς καμία ανταποδοτικότητα, ενώ μένουν πίσω δημόσιες επενδύσεις που θα μπορούσαν να ‘’αλλάξουν πίστα’’ στη χώρα, όπως οι επενδύσεις στο ΕΣΥ, τη δημόσια Παιδεία, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα ή τις ισχυρές και μακρόπνοες υποδομές έναντι της Κλιματικής Κρίσης. Επιπλέον, όσο και αν θέλουν οι πολίτες να πιστέψουν το αναπτυξιακό “παραμύθι” του πρωθυπουργού, αντιλαμβάνονται πως αυτό δεν δημιουργεί καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, δεν αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και δεν ωθεί ισότιμα την περιφερειακή ανάπτυξη, με αποτέλεσμα μεγάλα τμήματα της χώρας, όπως η Θεσσαλία, να αντιμετωπίζουν το φάσμα της υπανάπτυξης, ιδίως μετά τις μεγάλες καταστροφές της Κλιματικής Κρίσης που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως ο Ιανός και ο Daniel. Το “παραμύθι” της κυβέρνησης της ΝΔ, περί δήθεν ανάπτυξης είναι έωλο, ωστόσο, έχει μια παράμετρο που παραμένει αληθινή -και αυτή είναι η ύπαρξη του “κακού λύκου”, που δεν είναι βέβαια άλλος από την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ…».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω