Με πλαστή και μάλιστα κλεμμένη επιταγή προσπάθησε να δώσει εγγύηση σε τρίτο άτομο ένας 70χρονος από την Λάρισα. Στην εκδίκαση της υπόθεσης χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο ίδιος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης για τα αδικήματα της κλοπής και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Η αποκάλυψη της απάτης έγινε στις 12 Δεκεμβρίου 2018, όταν ο αποδέκτης της εν λόγω επιταγής πήγε σε τραπεζικό κατάστημα στο Βόλο, για να εισπράξει το αναγραφόμενο ποσό των 12.000 ευρώ. Εκεί διαπιστώθηκε πως η επιταγή ήταν πλαστή και τα αναγραφόμενα σε αυτή στοιχεία δεν ανήκαν ούτε στον 70χρονο, ούτε και στον δεύτερο συγκατηγορούμενό του, ο οποίος έχει αποβιώσει, ενώ ο αποδέκτης της επιταγής κατέθεσε μήνυση εναντίον τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν παράνομα στην κατοχή τους επιταγή εταιρίας με έδρα το Μοσχάτο, την οποία φέρεται να είχαν αποσπάσει από άγνωστο «πλαστογράφο»: Αντί υπογραφής, η επιταγή έφερε μια μη γνήσια σφραγίδα της εταιρίας και μια απροσδιόριστη ιχνογραφία ως υποτιθέμενη υπογραφή του νομίμου εκπροσώπου της εν λόγω εταιρίας.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω