Τις αντιρρήσεις του απέναντι στην εισαγωγή νομοσχεδίου που θα επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων εξέφρασε σε εκδήλωσή της σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά το Παράρτημα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών.

Για μια «προοπτική γενικά συνυφασμένη με την ευρύτερη πολιτική που αποσκοπεί στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης» έκανε λόγο ένας εκ των εισηγητών, καθηγητής και πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. κ. Περικλής Παυλίνης (διδάκτωρ φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας). Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του «θα είναι μια εξέλιξη που θα πιέσει τα Δημόσια Πανεπιστήμια σε έναν ανταγωνισμό με τα Ιδιωτικά να εμπορευματοποιήσουν περαιτέρω τις σπουδές. Αυτό σε πρώτο πλάνο θα σημάνει την εμπορευματοποίηση των μεταπτυχιακών αλλά και των προπτυχιακών σπουδών».

«Ο αγώνας στοχεύει σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που θα διασφαλίζει την πρόσβαση των παιδιών όλων των κοινωνικών στρωμάτων χωρίς οικονομικούς περιορισμούς» συμπλήρωσε.

Εισηγητής στην εκδήλωση με θέμα «Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, άλλο ένα «έγκλημα» σε βάρος του λαού μας. Νέος νόμος για την τεχνική – επαγγελματική εκπαίδευση και συνέπειές του» ήταν κι ο απόφοιτος ΠΑΜΑΚ Οικονομικών Επιστημών, καθηγητής Λυκείου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος. Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο συνταξιούχος φιλόλογος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΣΕΚ κ. Απόστολος Σιέρρας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Βασίλης Καραλούλης – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω