Στον 6ο Παιδικό Σταθμό του δήμου Λαρισαίων, βρέθηκε σήμερα, το πρωί της Τρίτης ο περιφερειάρχης, κ. Δημήτρης Κουρέτας, συνοδευόμενος από την αντιπερειφερειάρχη Εθελοντισμού και Πρόνοιας, κ. Ανδριάνα Κομήτσα και τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Άθλησης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Ηρακλή Γερογιώκα, από όπου ενημέρωσε για τα voucher που παρέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021-2027, που σκοπό έχουν να ενισχύσουν τη φοίτηση των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

«Ήταν μια πολύ ωραία έκπληξη», σχολίασε ο κ. Κουρέτας με αφορμή την επίσκεψή του μετά από χρόνια στον χώρο του παιδικού σταθμού. «Νομίζω είναι ένα πρότυπο. Είμαστε χαρούμενοι γιατί μέσα από συνέργειες που γίνονται με όλους τους δήμους, ανακοινώνουμε το πρόγραμμα του οποίου την ευθύνη έχει η αντιπεριφερειάρχης, κ. Κομήτσα. Δίνουμε voucher σε όλα τα παιδάκια της Θεσσαλίας, για να τα φέρουν οι γονείς είτε σε δημόσιους είτε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και επίσης υπάρχει ένα άλλο πρόγραμμα που αφορά τους εκπαιδευτικούς που μπορούν να προσληφθούν σε σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Με αυτό τον τρόπο νομίζω ότι υπάρχει ένα ισχυρό αποτύπωμα της περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνέργεια με τους δήμους, για να φροντίσουμε τις ανάγκες των παιδιών».

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί, μετά την υπουργό, κ. Ζαχαράκη, πήραμε τα εύσημα και από τον περιφερειάρχη για το επίπεδο των παιδικών σταθμών του δήμου και βέβαια είναι μια ευκαιρία σε μια εποχή ευρωσκεπτικιστού, να δούμε τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΕΣΠΑ, στην τοπική κοινωνία και πώς επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας η Ε.Ε.», σημείωσε ο κ. Γερογιώκας.

Στην ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ της περιφέρειας Θεσσαλίας αναφέρθηκε η κ. Κομήτσα. «Είναι πολύ σημαντικό έτσι ώστε να έρχονται τα παιδιά μαζί σε επαφή με τη μόρφωση, να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και να προστεθούν. Φυσικά, στόχος του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021-2027 είναι να μην υπάρχουν διακρίσεις, να υπάρχει ισότιμη διαχείριση και γι’ αυτό τον λόγο και τα παιδιά με αναπηρίες και ιδιαιτερότητες μπορούν να εντάσσονται και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

«Χαιρόμαστε όταν δεχόμαστε αυτές τις επισκέψεις, γιατί έτσι αναδεικνύεται και η δουλειά που γίνεται στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται», επεσήμανε τέλος η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου. «Ένα εκ των προγραμμάτων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, με αποτέλεσμα να έχουμε ικανοποιητικό αριθμο προσωπικού και επίσης να εξυπηρετούνται οι γονείς. Προσπαθούμε με τον καλύτερο τρόπο να αμταποκρινομαστε στη δουλειά μας και να απορροφούμε το σύνολο των αιτήσεων που δεχόμαστε κάθε φορά», τόνισε, ενώ ανέφερε πως στους παιδικούς σταθμούς απασχολούνται περίπου 700-750 παιδιά, ενώ έκανε λόγο και για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για τυπικά παιδιά και για ΑΜΕΑ.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω